ATENEM LA DIS_CAPACITAT, FOMENTANT LA CAPACITAT

 

 

SANT JORDI 2017

 

Com cada any, ENTRETOTS al dia de Sant Jordi, hem muntat parada de roses, llibres i articles variats, entre els quals cal destacar els "Drags" com a novetat i que va tenir molta acceptació.

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Els dies 7 i 21 d'abril vàrem fer en l'IES del Foix, a Santa Margarida i Els Monjos, l'activitat d'Educació en Valors, que va comptar amb la participació de més de 100 joves, d'ESO i batxillerat.

 

Com sol ser habitual, van quedar molt satisfets tant amb la part teòrica, com a la part pràctica, vivint en primera persona les dificultats que tenen les persones amb discapacitat per moure-sa a les nostres ciutats.

 

IOGATERAPIA I SANACIÓ AMB BOLS TIBETANS &GONG

 

Al mes de març vam començar una nova activitat, IOGATERAPIA AMB BOLS TIBETANS, impartida per la terapeuta  Lali Jasjeev Kaur i que a partir del mes de maig, amb dates a determinar, s'impartirà un cop al mes, per a tots els nostres socis o persones que estiguin interessades en aquestes activitats.

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Els joves davant la discapacitat, Casa d'Oficis La Fassina, de Vilafranca del Penedès

ELS JOVES DAVANT LA DISCAPACITAT

Un grup de joves  de l’ Institut Eugeni d’Ors van realitzar  el treball de síntesis, sobre les persones amb  discapacitat i les dificultats  amb les que ens trobem en el dia a dia.

Primer ens van fer una entrevista molt complerta,  en la que varem comentar la nostre experiència com entitat i a nivell personal, així també van fer una recerca d’informació tant de normativa,  com a nivell d’enquestes personals del seu entorn, amb tota la informació varen produir  un vídeo que des de la nostre opinió,  els hi va quedar fantàstic.

 

Enllaç vídeo:  Ser diferent

BELLUGA’T PER L’ICTUS, PASSEJADA SOLIDARIA PER VILAFRANCA

 

En motiu de la Marató de TV3 que enguany esta dedicada a l’ ictus i a les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès amb el suport de servei de Neurologia ha organitzat una passejada solidaria, cultural i accessible per Vilafranca.

 

Entretots Penedès hem col·laborat activament en l’organització d’aquesta activitat tant en el itinerari com, en els testimonis dels nostres socis, que han patit aquesta malaltia, que a dia de avui, es una de les patologies que mes discapacitats provoca.

 

NADAL 2016

 

Aquest any l'ajuntament de Santa Margarida i els Monjos ens han convidat a participar en la tradicional Fira de Nadal on hem posat a la venda plantes i rams de la sort per aquestes festes, així com dolços per als nens que han tingut gran acceptació.

OBRA SOCIAL LA CAIXA I ENTRETOTS

 

L'obra social La Caixa se suma al desenvolupament del projecte social de Entretots Penedes 2017 amb dotació econòmica es podran prioritzar els diferents projectes programats pel proper any

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Els infants davant la discapacitat, tercer de primària, Escola Dolors Piera de Vilafranca del Penedès

CAPACITATS 2016

 

Com cada any Entretots Penedès, participa en la exposició Capacitats 2016 , organitzada per l’ajuntament de Vilafranca del Penedès i que recull les obres fetes per persones amb discapacitat en format  fotogràfic i pintura de las  associacions de la vila.

Aquest any col•laborem amb 7 fotografies i 6 quadres, fets pels socis de la nostra entitat.

Aquestes obres estaran exposades fins el dia 8 de gener de 2017 al passadís central del Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

Jornada del COCARMI sobre els 10 anys de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat

 

Barcelona, 5 d'octubre de 2016.- El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya, va demanar un major compromís de tota la societat, començant per les administracions i els polítics i acabant per les mateixes persones amb discapacitat, per avançar en l'efectiu compliment de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

 

 

LUCHA CONTRA LA DISCRIMINACIÓN

 

Más de 62.000 personas han firmado ya una petición que reclama a los Comités Olímpico y Paralímpico y al Consejo Superior de Deportes que equiparen los premios que reciben los medallistas olímpicos y paralímpicos.

Entretots Penedès nos unimos a esta petición.

Paralympics RIO 2016

 

Des d’Entretots Penedès donem tot el suport al nostre company i col·laborador Toni Ponce, que participarà en les pròximes Paralympiades de Rio 2016.

 

En Toni, Vilafranquí i nedador federat d’alta competició,  forma part de l’equip espanyol que ens representarà, a traves de la FDEDF (Federació Catalana d’Esport de Persones amb Discapacitat Física).

 

Li desitgem tota la sort del mon, el podreu anar seguint a traves de les xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram.

 

Per l’esport som-hi!!!

 

Final de temporada i commemoració 5e aniversari d’Entretots Penedès

 

El dia 20 de juliol varem celebrar plegats, el sopar de fi de temporada, així com commemorar els cinc anys que fa que varem començar a caminar com entitat.

 

Ho vam fer amb un espai únic com es  L`Escola Pony Club Granja, de Sant Miquel D`Olèrdola, aquesta escola esta equipada per fer Teràpies i Hipoteràpies amb  cavalls i homologada per la Federació Catalana d’Hípica.

 

Varem fer un recorregut per les instal·lacions per conèixer d’ aprop el seu funcionament, amb la intenció i la voluntat de desenvolupar un conveni de col·laboració, per tal de poder portar a terme activitats de Hipoteràpia amb persones amb discapacitat.

 

El mateix dia ens van oferir també, un espectacle de doma clàssica amb cavalls i posteriorment vam compartir un sopar de germanor, amb socis, familiars i col·laboradors de l’entitat.

 

Tot plegat amb ferma decisió de continuar treballant, atenent la discapacitat i fomentat les capacitats.

 

Bon estiu!!!

Assemblea General de Cocemfe Catalunya - juny 2016

 

 

El 20 de juny va tenir lloc a la nova seu en el Consorci de Zona Franca de Bcn.  l’assemblea de Cocemfe Catalunya i Cocemfe Bcn.

 

En sessió ordinària es va aprovar el balanç econòmic, el programa d’activitats de 2015 i pressupost econòmic de 2016.

 

En sessió extraordinària, va tenir lloc la renovació de la junta directiva tant de Cocemfe Cat. qué va estar escollida Emilia Altarriba com a presidenta, així com la Pilar Díaz com a presidenta Cocemfe Bcn, en substitució de  José M. Ballesteros, el que se li va retre un homenatge, per la seva dedicació al àmbit de la discapacitat durant mes de 30 anys.

 

En aquesta sessió també va estar escollida la nostre presidenta Carme Garrido com a vocal de la junta de Cocemfe Bcn.

 

Assemblea General de Cocemfe Madrid - juny 2016

 

El 25 de juny va tenir lloc l’assemblea general ordinària i extraordinària de Cocemfe a Madrid, representants de les 1.600 entitats de la discapacitat física i orgànica que la integrem varem assistir per delegació de les diferents entitats i federacions, a nivell de Catalunya vam ser 7 persones delegades, la nostra presidenta Carme Garrido, ho va fer en qualitat de delegada per Cocemfe Catalunya.

 

En l’assemblea l’ordinària es va aprovar la memòria del 2015, el balanç econòmic, el programa d’activitats i pressupost econòmic 2016.

En l’assemblea extraordinària, es va procedir a l’elecció de la nova junta directiva, que va guanyar per un 69.6% de vots el company Anxo Queiruga  de La Corunya, com president de Cocemfe estatal.

Curs formació en voluntariat 2016

 

El dies 6 i 7 de maig membres d’ENTRETOTS Penedès i altres entitats locals, varem dur a terme un curs de formació en voluntariat, en compliment de la nova llei del voluntariat de desembre 2013.

 

La Mireia Garrido, ponent de la Federació del Voluntariat i Tècnica de Cocemfe Bcn ens va explicar quin són els drets i deures del voluntariat, així com les avantatges, i responsabilitats, tant pels voluntaris, com per les entitats que els contractin.

 

 

Calella acull els IX Jocs Catalans de l’Esport Adaptat 2016

 

Els dies 28 i 29 de juny, s’han celebrat a la ciutat de Calella els IX Jocs Catalans de l’Esport Adaptat. La piscina del Club Natació Calella, les instal•lacions del Pàdel Calella, el Parc Dalmau i la zona esportiva La Muntanyeta han estat els escenaris escollits per a dur a terme les diferents competicions esportives.

 

Entretots Penedès varem fer acte de presencia, dintre de les activitats i del projecte de promoció de l’esport adaptat, que amb conveni amb la FDEDF (Federació Catalana d’Esport de Persones amb Discapacitat Física), portem a terme des de fa 4 anys. Seguim treballant i esperem en breu podrem comptar amb aquest tipus d’activitats a Vilafranca i comarca.

Educació en valors: Els joves davant de la discapacitat, consciencia social i solidaritat.

 

A través d’aquest projecte, ens proposem actuar en l’àmbit de l’escola, amb la voluntat d’incidir en el respecte a la diferència i els drets de les persones amb discapacitat i també per aconseguir una transformació social real cap a la plena integració d'aquest col•lectiu.

 

Per aconseguir aquests propòsits volem fomentar el compromís i la corresponsabilitat de tots els agents implicats de la comunitat educativa: professors, educadors, pares i mares; però també els agents socials i econòmics del territori. I, sobretot, volem incidir en la formació de pares i mares per crear una xarxa efectiva d’educació en valors entre les AMPAS, la comunitat educativa i les entitats del tercer sector que treballem en l’àmbit de la discapacitat.

 

Els joves davant la discapacitat: consciència social i solidaritat

 

L'objectiu general d'aquesta iniciativa és educar i facilitar eines que ajudin a tots els adolescents i joves a créixer en valors socials com la solidaritat, la cooperació i el respecte per la "diferència". Aquest programa busca apropar a les aules la implicació directa d'adolescents i joves a situacions de la vida quotidiana de les persones amb discapacitat (física, visual, auditiva).

 

L'activitat que es realitza està dividida en tres parts:

 

• Part teòrica: xerrada interactiva on l’alumne pot preguntar i resoldre els dubtes que pugui tenir en aquesta matèria i sempre amb la participació d’una persona amb discapacitat.

• Part pràctica: els joves surten al carrer amb material ortoprotèsic i ajudes tècniques (cadires de rodes, bastons de mobilitat i crosses) per experimentar en primera persona com és el dia a dia de les persones amb discapacitat.

• Qüestionari: els alumnes i mestres participants responen a un qüestionari que ens permet conèixer com s'han assolit els conceptes treballats i quin és el seu grau de satisfacció.

 

Les vacances de COCEMFE compleixen 30 anys

 

Més de 35.000 persones han pogut gaudir d'unes vacances accessibles amb COCEMFE en els prop de 900 torns organitzats des de 1986

 

L'entitat obre el termini d'inscripció per al Programa de Vacances IMSERSO-COCEMFE 2016

 

Més de 1.300 persones viatjaran amb COCEMFE en els 32 torns que es desenvoluparan entre juny i desembre d'aquest any

Reunió de l'Observatori de la discapacitat Física (ODF), del que som partícips, per desenvolupar les línies de treball dels propers mesos.

 

 

 

 

 

 

 ASSOCIACIO ENTRETOTS PENEDES                                                                                                                                                                 Associacio Entretots

  C/ Escorxador, 19-21

  08720 Vilafranca del Penedès

  info@entretots.org                                                     Accessibilitat     Avis Legal     Compliment Legal     Política Cookies                                 @Entre_tots