ATENEM LA DIS_CAPACITAT, FOMENTANT LA CAPACITAT

 

 

 

MALALTIA-CONFLICTE INTERN I SALUT

 

Entenem que la malaltia no es només un problema del cos físic. Estem interconnectats.

Ment – cos - emocions i esperit son un tot i sí ho abordem des de la malaltia, s’haurà de fer tenint en compte tota la integritat de la persona.

La malaltia forma part de “L’ÓMBRA”, aquests aspectes de nosaltres mateixos que no reconeixem o que ens costa acceptar, però que també som nosaltres. I això ens crea conflictes interns, que al no tenir consciencia d’ells o no volgué tenir-la, és CORPORALITZA, es mostren com a sintemes o malalties per portar-nos a la nostre consciencia un missatge: “alguna cosa no va bé, i ho de resoldre per sentir-me bé i SA”.

Ferran Lugo, metge i Terapeuta Gestaltic

DIA 3 DE DESEMBRE 2015

DIA INTERNACIONAL DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

El passat 29  de novembre es va celebrar al Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, el Festival Capacitats de aquest any, en el que EntreTots Penedes va participa amb la actuació d'Alberto Castro, amb el monologo "Mamá quiero ser cojo" i que volem fer participe a tots.

TORNEIG ESPORT ADAPTAT

   El diumenge 4 d'octubre es va celebrar la jornada d'esport adaptat a Vilafranca, on es va poder provar, bàsquet en cadira de rodes, boccia i handbike i a més gaudir del partit de bàsquet en cadira de rodes entre dos equips de primer nivell, que disputaven la copa Catalunya.

 

   Va ser un èxit de participació, on tots van poder gaudir de l'esdeveniment i veure que l'esport és una eina de superació per a tots, indistintament de la seva situació física personal.

 

 

Si vols veure el vídeo de la jornada click aquí

 

S'ha creat la PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'ACCESSIBILITAT, "PLADEFACC".

 

Dir-vos que ENTRETOTS PENEDÈS, som part del grup impulsor i de treball d'aquesta plataforma, atès que som una entitat que varem néixer amb la missió de defensar els drets de les persones amb discapacitat a nivell territorial,i considerem que en matèria d'accessibilitat, a la nostre comarca, la situació sobre tot en transport públic es molt greu i lamentable, per la qual cosa ens hem implicat des del primer moment.

 

Esperem el vostre suport i adhesió, ja que la defensa dels nostres drets com a persones amb discapacitat ens implica i es responsabilitat de tots, treballar per l'accessibilitat, es treballar per una societat, més justa, inclusiva i igualitària.

 

Pots llegí el manifest de PLADEFACC

     La primera acció de PLADEFACC es va portar a terme el 28 de juliol a l’estació d'autobusos de Barcelona (Sants) amb la presència de la Síndica de Greuges de Barcelona, vam poder constatar la manca d'accessibilitat tant en els autobusos, com en les instal•lacions de les diferents companyies que donen servei.

ENTRETOTS I L'ESPORT ADAPTAT

 

El passat 26 de maig ens vam convidar a participar com a ponents el col·loqui  "La  Discapacitat a l'Esport" de FCEDF a Reus, en el marc dels VIII JOCS CATALANS d'ESPORT ADAPTAT, que es van celebrar aquest cap de setmana.

 

La nostre ponència és basava en l'activitat física i l'esport i per nosaltres va ser un honor poder participar,  tot i la curta vida de la nostra associació en aquest àmbit, però tenim la forta convicció de que el esport per a persones amb discapacitat física es una eina de superació i inclusió social.

 

Ens vam obsequia amb un trofeu, que volem sigui per totes les persones que ens ajuden dia a dia a fer realitat aquest projecte.

Ja s'han recollit més de 530.000 signatures per a la ILP

NO AL COPAGAMENT CONFISCATORI

Endavant !!!

COCARMI denuncia incompliments dels compromisos del Govern en programes d'inserció laboral de les persones amb discapacitat.

 

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal defensor de la discapacitat a Catalunya, vol denunciar la manca de compromís de la Generalitat de Catalunya per la inserció laboral de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental i per la seva integració social.

 

Aquest incompliment queda palès en l’Ordre que regula les subvencions per realitzar Serveis Integrals d'Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental (SIOAS). L'ordre unifica els programes POIN (Programa d'orientació i acompanyament per a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental) i TAS (Treball amb Suport), que fins ara donaven suport a aquestes accions, i fa pública la convocatòria per a l'exercici 2014-15, de 4,5 milions d'euros, 900.000 euros menys (un 20 per cent) que el pressupost de les anteriors convocatòries de POIN i TAS, quan el compromís inicial del Govern era mantenir el pressupost de l'exercici anterior.

 

Per a la convocatòria 2015-16 el pressupost per al SIOAS baixa encara més, fins als 2,3 milions, gairebé un 60% menys que el pressupostat al 2013. La reducció de recursos destinats a la inserció laboral a l'empresa ordinària de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental es posa de relleu comparant les dades de l'any 2011 (en plena crisi econòmica) i les de 2014.

METODO VERTESANA

 

El 15 de gener vam fer la presentacio del llibre Metodo Vertesana al Escorxador.

 

El Método Vertesana es un método de 7 pasos, que te permitirá

fácilmente trascender tus límites, abriendo las puertas que

necesites para lograr tu propósito en la vida.

CAPACITATS 2014

El dissabte 13 de desembre i dins de les activitats Capacitats 2014, actuació al claustre de Sant Francesc, del grup de gospel "Essència de Gospel" i una petita mostra de l'actuació que va tenir lloc al Teatre Casal del grup de nens de Madagascar "Malagassy Gospel", una molt bona tarda nit de musica, felicitats a tots ells.

DIA INTERNACIONAL DE LAS PERSONES AMB DISCAPACITAT

 

 

ENTRETOTS  Penedes junt a altres entitats que formem la confederació Catalana COCARMI, vàrem fe sentir la nostra veu contra les retallades indiscriminades a l'estat del benestar i vam llegir i fe entrega del manifest al conseller Felip Puig.

 

 

MANIFEST COCARMI 2014

CAPACITATS 2014

 

Èxit de participació en la inauguració de CAPACITATS 2014, el dia 2 de desembre en la sala Fosca del Claustre de Sant Francesc.

Fem un agraïment  especial a la nostra companya Liliana Darien Sosa per la seva aportació de quatre pintures a l'exposició.

SUPERCOPA DE CATALUNYA D'HOQUEI CRE

 

El passat dia 12 d'octubre es va celebrar al pavelló de la Gamba de Vilafranca, el partit d'hoquei corresponent a la Supercopa de Catalunya en Cadira de Rodes entre els equips CEM SANT RAFAEL Vs ADB BARBERA i que va ser mol trepidant en tot el seu lloc, arribant al final a un ajustat 11 a 12 a favor del equip de Barberà, que va ser el campió del torneig.

 

Aquest partit forma part de la iniciativa que des de ENTRETOTS i la Federació Catalana d'Esport Adaptat, de portar el Esport Adaptat a la comarca, com ja van fer el any passat amb un partit de basquet  en cadira de rodes a Santa Margarida o Tria el teu Esport a Vilafranca

 

Estem treballant aquesta categoria d'esport adaptat a la nostra comarca i per a la qual ja disposem de diversos jugadors i entrenador, encara que ens falten jugadors per completar l'equip.

 

Si estàs interessat en participar en aquest esport, no ho dubtis, posa't en contacte amb nosaltres al nostre correu electrònic i parlem.

 

VILA SALUT 2014

 

Per segona vagada ENTRETOTS va participat en Vila Salut 2014, a mes de participar en la comissió de coordinació de la mateixa.

 

Malauradament el temps no ens va acompanyar i van tenir que fer-ho  a Cal Bolet.

 

Tot i això  va ser un èxit i la experiència ens ajuda a continuar creixent.

 

 

 

FESTA BENVINGUDA NENS D'UCRAÏNA

 

El passat dia 12 de juliol  de 2014, Entretots va organitzar a Vilafranca una festa per tal de dona la benvinguda a més de 60 nens procedents d'Ucraïna que passaran el estiu  a Catalunya, per tal de millora la seva salut de les conseqüències de la catàstrofe de Chernobil d'el any 1986.

 

Des de fa més de 20 anys nens i nenes d'Ucraïna vénen cada estiu i milloren la seva salut, des de ENTRETOTS volem col·laborar amb les famílies acollidores per a tal fi.

SANT JORDI 2014

 

 

 

 

Aquest any com el passat per Sant Jordi a Vilafranca vam muntar paradeta!

 

On es podia comprar amb nosaltres la rosa i/o altres articles ben originals.

 

 

 

 

DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT 2013

 

Exposició de art i fotografia a càrrec de persones amb discapacitats de diverses associacions i Entretots en la sala gran del Escorxador.

 

Lectura del manifest del Dia Internacional de la Discapacitat a càrrec de la presidenta de la Associació Amputats Sant Jordi de Barcelona  M. Pilar Díaz , en el salo de Plens del Ajuntament de Vilafranca.

 

 

 

DIA 3 DE DESEMBRE 2012

DIA INTERNACIONAL DE LA DISCAPACITAT

 

Amb motiu del dia internacional de la discapacitat tindrà lloc a les 19:30 hores a la sala d'actes de l'escorxador, la xerrada del Sr. Ferran Lugo amb el títol, CRONICITAT I EMOCIONS.

 

 

FESTA DE LA SOLIDARITAT 2012

 

El passat 28 d'octubre,  va tindré lloc a Vilafranca del Penedès la XIII Festa de la Solidaritat, aquest any amb el lema "Creixement, Justícia i Sostenibilitat ", ENTRE TOTS conjuntament amb els companys de L'Associació FEM PINYA, vam compartir estand en aquesta festa, organitzada per Vilafranca Solidaria, l'Ajuntament de Vilafranca i la Diputació de Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 ASSOCIACIO ENTRETOTS PENEDES                                                                                                                                                                 Associacio Entretots

  C/ Escorxador, 19-21

  08720 Vilafranca del Penedès

  info@entretots.org                                                     Accessibilitat     Avis Legal     Compliment Legal     Política Cookies                                 @Entre_tots