ATENEM LA DIS_CAPACITAT, FOMENTANT LA CAPACITAT

 

 

 

 

 

AGRAÏMENT DELS ALUMNES DE SANT JOSEP

 

El reconeixement sempre agrada però quan ve dels més menuts és meravellós, ha estat un privilegi poder rebre l’agraïment i l’afecte dels alumnes de 1r de primària de l’Escola Sant Josep de Vilafranca, pel taller d’Educació en Valors que vam porta a terme el mes de novembre.

 

No només donaven les gràcies per l’activitat, que els hi va agrada molt, sinó que expliquen com es van sentir fent-lo, a traves dels seus dibuixos.

 

Es una felicitació que ens omple d’orgull, doncs es la mostra de lo gratificant que es poder treballar amb infants interactuant i compartint, coneixements, experiències i valors, a estat el millor qüestionari d’avaluació que ens faran mai, de la feina feta i ens ànima a continuar treballant amb més ganes i il·lusió que mai.

 

Moltes gràcies a tots ells i la seva tutora Judith Arenas, entre tots fem possible una societat més igualitària i inclusiva!!

 

ELS DRETS A DEBAT

 

En commemoració del dia 3 de desembre, dia internacional de la discapacitat, ECOM va organitzar el debat, “Tenim drets, tenim obligacions”.

 

En dues sessions que van resultar de gran interès, la primera moderada per Montse Garcia, membre de la junta de ECOM i responsable de l’àrea d’accessibilitat amb la participació de Josefa Garcia, advocada laboralista, experta en discapacitat i representant del Consell General d’Advocacia Espanyola en el fòrum justícia i discapacitat,  en David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i professor titular de Dret internacional Públic, a la Universitat de Barcelona.

 

La segona, moderada per en Antoni Guillem, president d’ ECOM, amb la presencia de Ana Peláez, membre del Comitè de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb discapacitat de 2009 a 2016 i en Ramón Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb discapacitat de Barcelona.

 

Dret humà, per ser persona i una protecció complementaria per la condició de discapacitat.

 

Vulnerable es la persona, no el col·lectiu de persones amb discapacitat.

 

Els drets són inherents a les persones, a totes les persones, las persones amb discapacitat també.

Es a avançat en la visualització de la discapacitat, però en educació i respecte cap el col·lectiu

El marc legal internacional, estatal, autonòmic i local a de garantir aquests drets.

1- Nacions Unides

2- Consell Europeu

3- La Constitució Espanyola

4- L’estatut de Catalunya

5- La llei de regim local de les administracions publiques

    On hi ha un dret, hi ha una obligació:

              - Titular dels drets: les persones

              - Titular de les obligacions: l’administració

              - Responsables que es compleixin els drets i obligacions: els ciutadans

 

Algunes de les conclusions del debat, molt per fer!

 

 

 

 

LA MARATÓ ESPORTIVA

 

L’Escola Pau Casals, l’ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons i Asfape (Associació de famílies amb Perthes), una de les 7.000 malalties minoritàries per les que la Marató de TV3, dedica la seva recaptació el 2019, van organitzar una activitat esportiva adaptada i inclusiva.

 

Entretots Associació, va col·laborar aportant el material tècnic, (cadires de rodes) i la participació dels jugadors Roger i Arnau Barroso, membres d’ Entretots i jugadors de club COMKEDEM, que de forma voluntària varen fer participar els nens i nenes que van voler provar a jugar basquet amb cadira de rodes, i la dificultat que representa dominar la cadira i la pilota al mateix temps.

 

Va ser una matí solidari, engrescador i d’educació en valors per tothom!

 

 

CANTADA DE NADALES

 

Integrants del grup d’alumnes del curs de Llengua de signes d’ Entretots varen participar a la primera cantada de nadales a la Fira de Santa Llucià de Vilafranca del Penedès, en llengua de signes.

 

El Passat 14 de desembre a l’escenari de la Fira de Santa Llucià, part dels alumnes del curs de Llengua de signes, que aquest any s’ha posat en marxa des de l’entitat, han preparat com part de les seves practiques, nadales en llengua de signes.

 

Des d’ Entretots i per tal de donar visibilitat a aquest llegua i a les desigualtats que pateixen aquest sector de la discapacitat sensorial, des de l’entitat es va proposar a l’ajuntament portar a terme aquesta activitat, la qual va ser molt ben rebuda, i els serveis tècnics varen facilitar el seu desenvolupament a la via pública de forma perfectament accessible.

 

Posterior al concert, els integrants varen poder gaudir d’un aperitiu ofert per l’ajuntament.

 

L’èxit de públic i el ressò positiu i mediàtic de la cantada de Nadales en Llengua de signes, es per Entretots un senyal de que anem pel bon camí, treballant per la igualtat d’oportunitats, per una societat més inclusiva i millor per tothom.

 

 

EDUCACIÓ EN VALORS AL TERRITORI

 

Els tallers d’Educació en Valors continuen ampliant territori, “Els infants i joves davant de la discapacitat, consciencia social i solidaritat” cada vegada arriba a més municipis i centres educatius, en aquesta ocasió ha estat l’escola Pau Casals de Sant Llorenç d’Hortons, que va demanar aquesta activitat.

 

Van ser els alumnes de 5r i 6e de primària els que varen participar, van ser dos dies molt actius que els membres i tècnics d’ Entretots vam poder gaudir amb els infants, compartint valors, principis, experiències i coneixements.

 

Agraïm de tot cor, la col·laboració de la direcció del centre que també s’incorpora com a punt de recollida de la campanya solidaria “Fes servir el cap i guarda el tap”, per tant els alumnes, famílies i ciutadans de Sant Llorenç podem fer les seves donacions de taps a l’escola i Entretots ho passarem a recollir periòdicament.

 

"Moltes gràcies, entre tots ho fem possible”

 

PARADES NADAL

 

Enguany per primer cop Entretots ha tingut presencia al mercat setmanal dels dissabtes a Vilafranca del Penedès, coincidint amb la Fira de Santa Llúcia, han estat tres matins on l’entitat a ofert articles, loteria i la típica Ponsètia de Nadal.

 

Els articles d’artesania realitzats pels usuaris d’ Entretots, han tingut una gran acollida i acceptació.

 

A banda i com altres anys, Entretots també a tingut presencia a la Fira de Nadal de Santa Margarida i els Monjos.

 

Moltes gràcies a tots els que heu participat!

EXPOSICIÓ CAPACITATS 2019

 

Aquest any l’Exposició Capacitats canvia d’ubicació, després de molta feina, s’ha pogut portar a terme al centre de la Vila, a la Capella de Sant Joan a la Pl. de Sant Joan de Vilafranca del Penedès.

 

Aquesta activitat esta emmarcada en el programa CAPACITATS que des de la comissió de suport a les persones amb discapacitat, porta a terme l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

 

Des d’ Entretots s’exposen obres fetes per usuàries de la pròpia entitat, com la Maribel Cantó i Liliana Darien, així com fotografies que mostren diferents activitats que s’han portat a terme durant l’any 2019.

 

Per la seva inauguració van actuar el grup de musica del Turo Salut Mental i membres de curs de Llengua de signes d’ Entretots, que varen interpretar cançons amb llengua de signes, amb la col·laboració d’en Roser Vilà, professora de llengua de signes i Albert Gamez, cantautor i professor de Vilamusics d’Igualada.

 

L’exposició va tenir una durada des del 3 al 29  de desembre de 2019.

 

LECTURA CONTRA LA VIOLÈNCIA

 

El 25 de novembre dia internacional contra la violència masclista, des d’ Entretots no podem callar,  el greuge comparatiu que pateixen les nenes i dones amb discapacitat, en relació a la les nenes i dones sense discapacitat  és flagrant, el 80% de les nenes i dones que avui conviuen amb una discapacitat, han patit o pateixen algun tipus de violència, segons dades de la Unió Europea.

 

Es fa imprescindible que la ciutadania, les administracions i tots els agents socials i polítics, treballem plegats contra aquesta xacra que avui encara afecta a les nenes i dones de forma tant brutal.

 

En aquests sentit, aquest any junt amb el servei d’Igualtat de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès, Entretots va participar en la roda de lectures que es  va portar a terme a la Biblioteca Torres i Bages, on varen intervenir usuàries del servei compartint textos fets per elles mateixes, així com membres d’entitats, tècnics i professionals de diferents àmbits.

 

Colze a colze contra la violència!!

 

EDUCACIÓ EN VALORS SANT JOSEP

 

L’escola Sant Josep de Vilafranca del Penedès, va participar en els tallers d’Educació en Valors d’ Entretots, aquest any es la tercera vegada que ens conviden a compartir experiències i coneixements amb més petits, sempre es un plaer interactuar amb ells, la seva espontaneïtat i naturalitat es sorprenent.

 

Per Entretots el fet de contribuir en el seu aprenentatge és una de les nostres principals missions com entitat, ja que són el futur i per tant es la millor inversió que podem fer per preparar les futures generacions i assegurar així que la societat vagi millorant i creixent amb valors com la solidaritat, el respecte per la diferencia i la igualtat.

FESTA VOLUNTARIAT 2019

 

Com cada any Entretots va participar a la festa del voluntariat, que organitza l’oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, on és va reconèixer la feina que a les entitats  han portat a terme els voluntaris durant aquest any.

 

El regidor Ramón Zaballa, va ànima a continuar treballant en esta línia, on el voluntariat es tant important pel desenvolupament dels projectes que cada entitat porta a terme i on la col·laboració dels voluntaris és cabdal.

 

Després del reconeixement es va fer entregar d’uns calendaris amb fotografiés de las activitats de las entitats, així com també vàrem gaudir d’un refrigeri tots plegats.

 

Gràcies a tots i totes, sense vosaltres no seria possible!

 

XERRADA PILAR GARCIA

 

La Psicòloga i Psicoterapeuta Pilar Aguilar, nova incorporació des d’aquest nou curs 19/20,  a l’equip tècnic d’ Entretots, va a porta a terme la xerrada, “Com tenir cura de la nostre salut emocional”.

 

La Pilar va iniciar amb aquesta xerrada la seva col·laboració, on va parla de com podem aprendre a utilitzar eines o tècniques en el nostre propi benefici. Quines tècniques ens poden ajudar i a qui li pot interessar.

 

Va ser un èxit d’assistència i en la mateixa xerrada ja vàrem proposar un taller que el portarem a terme a partir del dia 14 de gener, cada dimarts en 5 sessions setmanals.

 

Aquest taller no té la intenció de saciar la set de ningú, sinó el propòsit d’animar a tots vosaltres a continuar buscant el lloc en el qual saciar-la.

 

PROGRAMA DE SESSIONS:

Sessió 1:    COM ESTÀ LA MEVA AUTOESTIMA?

• Autoestima deficient.

• Autoestima positiva.

• Pensaments i autoestima.

• Pautes per a millorar la nostra autoestima.

 

Sessió 2:    EL SENTIMENT DE CULPABILITAT

• Culpable, de què?

• La culpa ens fa sentir inferiors.

• Allibera’t de la culpa.

• De la culpa al sentit de la responsabilitat.

 

Sessió 3:   LA VISUALITZACIÓ

• La màgia de la visualització positiva.

• Símptomes sobre els quals actua.

• Fer una correcta visualització.

• Pràctica de visualització creativa.

 

Sessió 4:   SESSIÓ D’HIPNOSI

• Controlar l’ansietat.

 

Sessió 5:  LA RISOTERÀPIA

• Beneficis físics i mentals.

• Apunta’t a l’optimisme.

• Curiositats.

• Practiquem la Risoteràpia!

 

Benvingut al nou repte de la teva vida. Pots estar ben segur que aquest esforç valdrà la pena. Intenta trobar-te a tu mateix, una persona que t’agradarà conèixer.

 

 

 

'POSA'T EN FORMA! KITS PER A LA BONA GESTIÓ'

 

La professionalització i millora de la gestió de les entitats socials, si bé ens ve imposada pel fet d’haver d’acomplir la normativa vigent, és alhora una aposta per la qualitat de l’entitat, dels serveis que oferim i de la nostra manera de ser com a col·lectiu.

 

Avançar en aquest àmbit suposa per a la nostre entitat fer un salt qualitatiu i una projecció de cara al nostre futur.

 

Per això junt amb ECOM, i des de la nostra funció de contribuir a l’enfortiment associatiu de la discapacitat física, hem participat en el procés de millora de la gestió de les entitats.

 

Es tracta de tres guies pràctiques o “kits” que ofereixen pautes i procediments concrets per poder dissenyar i implementar tres elements avui imprescindibles per a una bona gestió:

 

Un pla d’igualtat

Un codi ètic

Un model de prevenció de delictes

 

Gràcies a Federació ECOM creixem i millorem com entitat, en favor i defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

 

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB GUIDOSIMPLEX ESPAÑA I L'ASSOCIACIÓ ENTRETOTS

 

A traves d’aquest conveni, els membres d’ Entretots es podran beneficiar dels descomptes i assessorament personalitzat tant en la compra com en l’adaptació de vehicles.

 

La dilatada experiència de Guidosimplex, avala aquesta marca en el àmbit de la discapacitat i des d’ara, també dona suport i col·laboració a Entretots i els nostres associats.

 

Entre tots ho fem possible!!

ENTRETOTS A LA RADIO

 

Entretots gira entorn al món de les persones amb discapacitat. Temes d'interès, entrevistes, opinions i moltes coses més són els ingredients d'aquest programa que, sense perdre l'humor, descriu la realitat.

 

Entretots no busca oients, sinó còmplices.

 

L' Alberto Castro, Carme Garrido i Xavi Cases, son els conductors del programa, junts amb col·laboradors com l' Antonio Puparelli, Eugeni Sánchez i d'altres.

 

Es pot sintonitzar a Ripollet Ràdio, el segon i quart dimarts de cada mes de 20 a 21 hores.

 

Pròximament també en altres emissores.

 

II JORNADA AVIACIÓ ADAPTADA A ÒDENA

 

Entretots va participar en aquesta segona jornada, organitzada per l’Associació Aviació Adaptada, el passat 5 d’octubre, junt amb altres entitats relacionades amb la discapacitat.

 

Vàrem participar 35 pilots, més de 80 voluntaris, clubs de vol de vela i aviació, en total unes 115 persones amb diferents tipus de discapacitat van poder gaudir  d’una jornada molt complerta, on van poder volar, compartir una paella popular, musica, etc.

 

Al cel no hi han límits i les persones amb discapacitat vàrem podem gaudir sense barreres, agraïts per la bona organització, va ser una experiència única, que tots volem repetir.

 

JORNADA INCLUSIVA A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

 

Diumenge 29 de setembre al matí va tenir lloc la Jornada Inclusiva a Vilafranca del Penedès, co-organitzada per la Federació  Catalana d’esport per persones amb discapacitat física, conjuntament amb l’Associació Entretots i l’Ajuntament de Vilafranca.

 

Durant la jornada, oberta a tots els públics, es  van poden descobrir i practicar esports adaptats com la boccia, slàlom i el bàsquet i hoquei en cadira de rodes.

 

L’objectiu d’aquesta jornada és apropar l’esport adaptat a nivell territorial a l’Alt Penedès,  i donar oportunitat de practicar-ho amb igualtat d’oportunitats.

 

Des d’ Entretots es vol agrair la col·laboració d’empreses de la comarca com Cafès Novell i La Granja, que varen oferir cafè solidari per tothom.

 

Entretots treballa amb la voluntat de crear un equip d’esport adaptat a l’Alt Penedès i/o comarques pròximes com Garraf, Baix Penedès, Anoia, etc. amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esport per persones amb discapacitat, Consell Esportiu de l’Alt Penedès i ajuntaments de la comarca.

 

Qualsevol persona interessada por demanar informació a: info@entretots.org

 

Vine i participa, entre tots ho fem possible!!!

 

JORNADA PRESENTACIÓ DEL PLA DIRECTOR DE TRANSPORT I MOBILITAT

 

Entretots ja va participar activament en l’elaboració d’aquest pla a nivell territorial de l’Alt Penedès  i Garraf, deixant pales les necessitats i les desigualtats existents que el col·lectiu de la discapacitat ens toca patir en el dia a dia les nostres comarques.

 

El pdM té com a objectius bàsics millorar la qualitat de vida, garantir l’accessibilitat de la ciutadania, aconseguir una mobilitat sostenible i segura que promogui la millora de la competitivitat del teixit econòmic de la RMB i, per extensió, de Catalunya, i col·laborar en el principi de facilitar la igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans i ciutadanes.

 

Per aquest motiu, el pdM és l’instrument que ha de garantir que es desenvolupin de manera coordinada les estratègies de gestió de la mobilitat i que s’assoleixin aquests objectius. Així, proposa setanta-cinc mesures que s’agrupen en nou eixos d’actuació:

 

1. Planificació coordinada de l’urbanisme i la mobilitat.                                                 2. Una xarxa d’infraestructures de mobilitat segura i ben connectada.

3. Gestió de la mobilitat amb el transvasament modal com a prioritat.                         4. Un transport ferroviari de més qualitat.

5. Transport públic de superfície accessible, eficaç i eficient.                                        6. Noves infraestructures en el marc d’un sistema logístic modern.

7. Un accés sostenible als centres generadors de mobilitat.                                         8. Eficiència energètica i ús de combustibles nets.

9. Coneixement i participació en l’àmbit de la mobilitat.

 

Desprès d’aquesta presentació, sap greu constatar que encara queda molt per fer i que els propòsits i objectius són molt lloables però la realitat, la voluntat i el pressupost, de les diferents administracions no tenen encara prou en compte el marc legal existent i els drets de les persones amb discapacitat , com ciutadans de ple dret.

 

Des d’ Entretots seguim treballant de forma proactiva i coproductiva amb les administracions perquè aquests objectius siguin una realitat el més aviat possible.

 

Sense un transport accessible per tothom, no hi ha mobilitat en igualtat d’oportunitats!!

“ENTRETOTS” COM PROGRAMA DE RÀDIO, COMENÇA A CAMINAR

 

Ripollet Ràdio és la primera emissora local que obre les portes al nou Programa “Entretots”, no serà la única, ja que les emissores de Barbera del Vallès, Santa Perpetua, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Sabadell i Ràdio Televisió de Vilafranca també ho volen incloure a la seva graella de programació.

 

El programa “Entretots” està conduit per l’ Alberto Castro, la Carme Garrido i en Xavi Cases, a banda d’altres col·laboradors com l’Antoni Puparelli, expert en economia social, membre de la Plataforma Fiscalitat justa, també Eugeni Sánchez, persona amb discapacitat visual, professional de l’ ONCE i col·laborador d’altres espais de ràdio que compartirà la secció “Un altra mirada”.

 

El programa vol ser el ressò de la realitat del col·lectiu de la discapacitat, amb una imatge blanca, real, amb humor i molt positiva però posant l’accent  en el dia  a dia de les persones amb discapacitat, d’una forma alegre i dinàmica, amb entrevistes, seccions, musica, noticies i novetats de les xarxes socials.

 

A Entretots no busquem només oients, busquem còmplices!!

JORNADA DE MOBILITAT, TRANSPORT I ACCESSIBILITAT A ECOM

 

Al segle XXI i malgrat el marc legal i la Convenció de Nacions Unides que reconeixen els nostres drets i la igualtat d’oportunitats, les persones amb discapacitat encara trobem masses barreres en al vida quotidiana.

 

Des d’ ECOM les entitats federades lluitem cada dia per fer visible les desigualtats que tant, a la via pública, el transport públic, les institucions i els edificis comunitaris, són una constant que impedeix mantenir una vida plena a nivell acadèmic, laboral, social, etc.

 

Les barreres arquitectòniques però també les de comunicació i informació, són flagrants encara en l’actualitat, des d’ Entretots i des de diferents àrees, lluitem per donar visibilitat a les discriminacions que ens limiten, taulells informatius actualitzats, o megafonia de qualitat, per les persones amb discapacitat auditiva i/o visual són vitals.

 

Les ordenances municipals que vetllin per deixar lliures les façanes, ja que són la guia per les persones amb discapacitat visual.

 

Un Pla d’accessibilitat municipal en cada municipi, el compliment del marc legal i drets humans per part de les grans  companyies de  transport públic, el transport a demanda, el % de taxis per població, etc, són algunes de les reivindicacions que les entitats del sector reclamen.

 

Aquestes i altres mesures són les que marquen la diferencia entre una vida plena i autònoma o una més depenent d’ajudes tècniques o d’altres persones.

 

 

LA FESTA MAJOR DE VILAFRANCA 2019, MES IGUALITÀRIA I INCLUSIVA

 

Les festes majors amb igualtat d'oportunitats per tothom, a Vilafranca del Penedès també amb llengua de signes.

 

Per segona vegada i esperem que ja de forma continuada, la Festa Major a comptat amb intèrpret de llengua de signes tant al prego, com els balls parlats, això ja hi era en directe però no per TV Vilafranca, enguany s’ha pogut visualitzar també per televisió, d’aquesta forma i amb la senyal tothom tant presencial, per TV com per internet hem pogut gaudir d’una festa més inclusiva.

 

Bona Festa Major per tothom!!

 

 

CURS D’INICIACIÓ A LA LLENGUA DE SIGNES

 

El mes de setembre va donar començament el curs d’iniciació de llengua de signes, des del mes de febrer vàrem fer una curset de prova per veure quina acceptació tenia aquesta proposta de formació a la comarca, va ser un èxit.

 

Ara donem inici al nou curs amb un grup més nombrós, en el que no només hi ha membre d’ Entretots, sinó alumnes que volen incrementar la seva formació a la nostre entitat, tenim professionals dels cossos de seguretat, de l’educació i d’àmbit social.

 

Som a l’era de la comunicació i la llengua de signes, una llengua més que facilita una millor comunicació entre tots, així com representa una igualtat d’oportunitats pel col·lectiu de les persones amb discapacitat auditiva.

 

 

PROGRAMA PILOT “ENTRETOTS”

FESTA MAJOR RIPOLLET 2019

 

Estrena del nou espai de ràdio "Entretots".

 

Properament de forma continuada a Ripollet Ràdio, Radio televisió de Vilafranca i altres emissores locals

 

La setmana de la Festa Major de Ripollet, vàrem tenir l’oportunitat de compartir l'estrena del nou espai de ràdio amb @Ripollet Ràdio , "Entretots" vam ser presents a "la ràdio al carrer" a les 12h.

 

Entretots Associació, surt al carrer amb un espai de ràdio per donar veu, visibilitat i ressò al col·lectiu de la discapacitat, dirigit i presentat per Alberto Castro, Carme Garrido i Xavi Cases, tindrem diferents col·laboradors i seccions.

 

A partir de setembre aquest espai tindrà continuat a Ripollet Ràdio i PTV Vilafranca.

 

Gràcies per la confiança, seguim endavant per una societat més justa i igualitària per tothom!

 

 

Per escoltar el programa cliqueu al enllaç

 

 

 

 

 

 

  ASSOCIACIÓ ENTRETOTS

  C/ Escorxador, 19-21

  08720 Vilafranca del Penedès

  info@entretots.org                                                    Avis Legal     Compliment Legal     Política Cookies                                                        htpps://www.youtube.com

Entretots.Associacio

entre_tots

entre_tots_penedes