ATENEM LA DIS_CAPACITAT, FOMENTANT LA CAPACITAT

 

 

Ens federem!!

 

ECOM es un moviment federatiu integrat per persones amb discapacitat física, el mes de febrer es va iniciar les converses i tràmits per tal de formalitzar l'adhesió d' Entretots en aquesta federació, i així sumar sinergies i esforços en pro dels drets del col·lectiu.

 

Aquest mes de juny, Entretots va participar en la jornada "Discapacitat i infància", organitzada per ECOM, es van fer aportacions ens els àmbits de l'educació, la salut i el lleure, sempre pensant en els nens i nenes amb discapacitat física.

 

A la mateixa jornada es va fer entrega de la nova "Guia pràctica per a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física", una eina que de ben segur es de molt ajuda per totes les entitats i usuaris.

 

Així també va tenir lloc l'assemblea general d' ECOM 2019 a la que Entretots va assistir i on es va fer la primera presentació davant de la resta d'entitats, amb molt bona acollida, tant tècnica com a nivell personal.

 

Es per tant una nova etapa que des d' Entretots ho farem possible!

 

PARTICIPACIÓ ACTIVA A LA APP "LA MEVA SALUT"

 

Des de l'any 2015 Cat Salut a la seva pagina web, disposava d'un apartat en el qual els usuaris podem veure i disposar d'informació de la nostra salut i de les visites periòdiques a metges o especialistes així com proves i diagnòstics.

 

Aquest any 2019 han volgut donar un gir a aquesta eina i s'ha creant l' APP "LA MEVA SALUT"  on poder tenir aquesta mateixa informació des d'altres dispositius com telèfons i tabletes, per aproximar els usuaris a la seva informació de salut.

 

 Des de Cat Salut  s'ha volgut donat l'oportunitat a grups o entitats de participar en el seu desenvolupament per tal de millorar el servei.

 

Entretots ha estat una de les entitats a les que han demanat que  la participació en aquest desenvolupament i s'ha valorat molt positivament les aportacions i millores, sempre pensant en el col·lectiu de la discapacitat i la facilitat en la recerca de la informació.

 

Esperen que en un futur proper puguem seguir donant amb el nostre punt de vista des del col·lectiu de la discapacitat.

 

ENTRETOTS ho fem possible !!

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Als dos primers trimestres de 2019 han estat molt intens en les activitats d'Educació en Valors en els centres educatius del Penedès , entre els quals és troben,  les escoles Sant Josep, Dolors Piera, Ramon de Penyafort i l' IES Nou de la Girada, un total de 11 tallers d' Entretots amb les seves pràctiques amb material ortoprotésic .

 

Tot un èxit, amb més de 300 alumnes i professorat que van valorar positivament l'activitat i esperant poder realitzar-les el proper any amb altres grups d'alumnes.

 

Entretots a fet el curs escolar 2018-2019 un total de 21 tallers en els centres educatius de les comarques en els que treballem, mes de 600 joves e infants amb els seus professors, un gran èxit i una gran feina en la conscienciació de les dificultats de les persones amb discapacitat amb les que conviuen en el seu dia dia.

 

Entretots creix i entre tots ho fem possible!!

TREBALL A NIVELL TERRITORIAL DE L’ALT PENEDES I GARRAF

CONSOLIDACIÓ DE DRETS DE LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

 

 

Tal  com indica la  Convenció de Nacions sobre els Drets de les persones amb discapacitat i els seu protocol facultatiu, que van ser aprovats el 13 de desembre de 2006 per l’assemblea de l’ONU.

 

Des de llavors es passa així a considerar les persones amb discapacitat ,plenament, com a subjectes titulars de drets i no com mers objectes de tractament i protecció social, amb els següents principis generals:

 

Respecte a la dignitat inherent a la persona

L’autonomia individual –inclosa la llibertat per prendre les pròpies decisions

La independència de cada ésser humà

La no discriminació

La participació plenes i efectives a la societat

La igualtat d’oportunitats

El respecte per la diferencia

L’acceptació de les persones amb discapacitat com a manifestació de la diversitat i la condició humana

 

En compliment d’aquest tractat internacional, a nivell estatal es va reglamentar la Llei general dels drets a les persones amb discapacitat i la seua inclusió social. Reial Decret Legislatiu 1/2013, de 29 de novembre.

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB CONSELL COMARCAL DE L’ALT PENEDES

 

L’Alt Penedès es una comarca amplia amb 27 municipis  molt disseminats i de caràcter rural, en l’actualitat hi ha mes de 7.500 persones amb discapacitat reconeguda al territori, els 58% són discapacitat física, sensorial i orgànica.

 

D’una banda es combinen la qualitat de vida de viure amb un territori saludable atès que la majoria es agrícola de vinyes, amb la precarietat i les deficiències en serveis, transport, etc. això fa que el dia a dia del col•lectiu sigui molt més complicat, a la vegada que incrementa el cost en  mobilitat de sobre manera, en aquest sentit la manca d’un servei de transport alternatiu porta a porta a un preu assequible per l’usuari amb discapacitat, com hi ha en altres comarques, discrimina aquest col•lectiu.

 

Aquests i altres temes  relacionats amb els drets de les persones amb discapacitat, s’han començat a treballar tant a nivell tècnic, com polític, per tal de millorar les condicions de vida sense discriminacions i en igualtat d’oportunitats, tal com marca l’actual marc legal.

 

El Consell Comarcal d’Alt Penedès i l’Associació Entretots, treballem plegats per tal que cada municipi de la comarca tingui un Pla de Accessibilitat, i les necessitats de les persones amb discapacitat estiguin contemplades en totes les àrees polítiques i tècniques com a ciutadans de ple dret que som tots.

 

PLA DIRECTOR DE TRANSPORT I MOBILITAT ALT PENEDÈS 2020-2025

 

El mateix marc legal de la Convenció de l’ ONU repercuteix al transport directament i la necessitat de aplicar els criteris de accessibilitat universal per tothom, així com la imprescindible cadena de accessibilitat, ja que si un transport com el tren es ja accessible en la seva majoria i l’estació de ferrocarril del municipi no ho es la cadena que trencada i els usuaris invalidats per fer servir el transport en igualtat d’oportunitats, i s’estaria incorrent en una discriminació flagrant.

 

Per tant, són d’obligatori compliment els tractats internacionals, que recullen els drets de les persones amb discapacitat tant a nivell estatal, com autonòmic.

 

Les administracions públiques han de promoure, protegir i assegurar aquest drets, i mentre no hi hagi transport públic accessible i universal, s’hauran de facilitat transport alternatiu per garantir la igualtat d’oportunitats.

 

ENTRETOTS ho fem possible !!

PLA ESTRATÈGIC DE SALUT PENEDES/GARRAF 2019-2022

 

Participació activa en el Pla Estratègic de Salut a nivell territorial, varem fer les aportacions i modificacions necessàries per tal de tenir en compte les desigualtats del col•lectiu de persones amb discapacitat, ja que fins ara es reconeixen els drets però no les necessitats.

 

L’accessibilitat universal ha de ser una realitat en totes les seves versions, barreres arquitectòniques, de informació, en serveis, transport, etc. així els serveis sanitaris tant primaris, com hospitalaris, han de reunir totes les mesures d’accessibilitat necessàries per donar igualtat d’oportunitats a tots els seus usuaris sense discriminació, per tant qualsevol centre de salut públic o privat de salut han de comptar amb tots els elements de servei, bascules, taulells, lliteres, grues, accessos, servei de informació en llegua de signes, etc. que siguin accessibles al 100%.

 

ENTRETOTS ho fem possible !!

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Quart trimestre de 2018 molt intens en les activitats d'Educació en Valors en els centres educatius del Penedès i Ripollet, entre els quals es troben, Montagut, Sant Elies, Sant Josep, Dolors Piera i Sant Gabriel de Ripollet, un total de 10 presentacions de Entretots amb les seves pràctiques amb material ortoprotésic .

 

Tot un èxit, amb més de 300 alumnes i professorat que van valorar positivament l'activitat i esperant poder realitzar-les el proper any amb altres grups d'alumnes.

 

Entretots creix i entre tots ho fem possible!!

LA PÓLIO NO ES HISTORIA

 

Jornada dedicada al debat i la reflexió de la situació actual dels afectats per la Pólio i Postpolio, va tenir lloc al Centre Cultural de Ripollet, on també es va inaugura l’exposició “Mostrant Capacitats”, es mostren fotografies de les diverses activitats que Entretots ha estat desenvolupant durant els últims anys.

 

Diferents ponents varen intervenir, com l’ Alberto Castro, Pedagog que va parlar dels greus problemes d’accessibilitat que es troben en el dia a dia les persones amb discapacitat, malgrat el marc legal existent que no s’acaba de complir, la Carme Garrido, Terapeuta Gestalt va basa la seva ponència en la salut emocional, conviure amb la discapacitat no es fàcil, amb dolor, cansament, discriminació, sobreesforç, etc. D’altre banda la Sara Castro experta en nutrició de l’Hospital Clínic de Bcn. va parla de la nutrició per tal d’aprendre a tenir bons hàbits d’alimentació, tenint en compte la mobilitat reduïda que afecta a la majoria dels afectats per la Pólio, per últim la cura i el futur d’aquests afectats, quines pautes han de seguir per tal d'obtenir un envelliment digne, va anar a càrrec de l’Enric Portell, metge rehabilitador de    l’Institut Guttmann.

 

Van assistir a la jornada també, membres de l’Associació Catalana de Pólio i Postpolio (APPCAT), Joana Rodríguez, presidenta i Álvaro Montfort, vicepresident.

 

 

FIRA DE NADAL 2018

 

Diumenge dia 9 de desembre vam estar a la Fira de Nadal de Santa Margarida i Els Monjos on vam poder vendre la flor de Pasqua i rams de vesc de la bona sort, a més de poder oferir la nostra loteria de Nadal.

 

Us desitgem que el proper any tingueu tota la sort i felicitat del món.

HOQUEI CRE

 

Orgull, alegria i satisfacció, la petita Joana, la sòcia més jove d’Entretots, va descobrir el Hoquei amb cadira de rodes elèctrica (CRE), al maig d’aquest any en els Jocs Catalans d’esport adaptat que van tenir lloc a Manresa, allà va conèixer els diferents equips que competeixen a Catalunya actualment.

 

Els Dracs de l’ Institut Guttmann la varen convidar a fer un tast de com  es jugar a Hoquei amb cadira, va quedar enamorada d’aquest esport, va començar a entrenar després de les vacances i aquí la tenim en el seu debut com a jugadora, en el seu primer partit de competició.

 

Esperança en el seu futur i tota la sort del món!!

 

GALA BENÈFICA BUDOKAN

 

Per primer cop Entretots és beneficiaria d’una gala benèfica, l’Escola d’arts marcials BUDOKAN de Vilafranca, va dedica part dels beneficis de la seva gala d’exhibició de final d’any a l’entitat amb el títol “Junts per fomentar la  capacitat”.

 

Agraïts per la seva confiança i col·laboració, “entre tots ho fem possible”.

CAPACITATS 2018

 

En commemoració del 3 de desembre dia internacional de les persones amb discapacitat, des de la Comissió municipal de suport a les persones amb discapacitat de l’ajuntament de Vilafranca, s’organitza l’exposició Capacitats, junt amb les entitats que a nivell territorial, treballen per la discapacitat, en ella s’exposen fotografies i pintures realitzades pel usuaris de les diferents entitats.

 

Aquest any Entretots ha col•laborat amb 8 fotografies i 5 pintures realitzades per socis de l’entitat.

 

Es pot visitar fins el dia 7 de gener de 2019 al passadís central del Hospital Comarcal de Vilafranca.

Dona, Discapacitat i Violència

 

 

Enguany l'ajuntament de Vilafranca del Penedès, va demanar a Entretots fer la conferència institucional per la commemoració del dia Internacional contra la Violència Masclista.

 

L'acte va comptar amb la participació de Montserrat  Barquero, Carme Garrido i Liliana Darien, dones que amb la seva discapacitat i experiència vital i professional van exposar la greu discriminació que pateix la dona amb discapacitat, atès que la vulnerabilitat que proporciona la discapacitat incrementa els risc de patir abusos i/o violència de qualsevol tipus.

 

Varem parlar de la doble discriminació que les dones amb Discapacitat pateixen, per ser dona i tenir una discapacitat.

 

Van comptar amb  la presencia del regidor, Ramon Zaballa  de Serveis Socials de    l' ajuntament de Vilafranca i Rosa Esparrac, Presidenta de Dones per la igualtat de Ripollet.

 

Xerrada contra  "La Violència de Gènere"

 

L'ajuntament de Santa Margarida i Els Monjos, ens va convidar a realitzar la conferència institucional per la commemoració del dia Internacional contra la Violència Masclista, varem parlar de la doble discriminació que les dones amb Discapacitat pateixen, per ser dona i tenir una discapacitat.

 

La ponència va anar a càrrec de la Carme Garrido, presidenta d’ Entretots.

 

L'acte va comptar amb la participació de nombroses dones, així com de  la regidora de l'ajuntament Filo Martínez, com a regidora de Benestar Social.

 

 

Festa del Voluntariat 2018

 

 

Un any més Entretots va participar a la festa del voluntariat, organitzada per l'ajuntament de Vilafranca del Penedès, on es feia reconeixement a la tasca dels voluntaris i que sense ells no es podrien realitzar els projectes de cada entitat.

 

ENDAVANT

Jornada amb motiu del Dia Mundial de la Pòlio i Síndrome Postpolio 2018

 

Vam Assistir a la Jornada de Pòlio i Síndrome  Postpòlio organitzada per APPCAT a l'hospital de Bellvitge de Barcelona i poder conèixer de primera mà els problemes d'aquesta malaltia i les seves seqüeles.

 

Vam participar especialistes en aquesta malaltia en representació de diversos hospitals de Catalunya, com l'Hospital Universitari de Bellvitge, Dra. Povedano, de la Vall d' Hebron, Dr. Gómez  i l’ Institut Gutmann, Dr. Enric Portell.

 

També hi haurà ponències del Dr. Antonio Rodríguez, professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Salamanca, i del Servei de Valoració de la Generalitat de Catalunya, Cecília Fàbregas.

 

Conveni de col·laboració amb el Ajuntament de Mediona

 

S'ha formalitzat conveni de col·laboració anual amb l'ajuntament de Mediona, a través del qual es contribueix econòmicament en els projectes d'acció social desenvolupats per Entretots  en favor de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social a nivell territorial.

EDUCACIÓ EN VALORS

 

L' Óscar Mata, estudiant de secundaria, esta dedicant el seu treball de final de cicle a la discapacitat, ens va acompanyar un dissabte de mercat a Vilafranca per comprovar en persona com és viure amb cadira de rodes.

 

Moltes gràcies per venir al nostre mon!

 

Conferencia Col·loqui "Fiscalitat justa a l' economia inclusiva"

 

Amb Coopsetània, Ateneu Cooperatiu Alt Penedès - Garraf, varem parlar de discapacitat, d'economia justa en una societat inclusiva. Gràcies per la confiança, treballar per la discapacitat no es treballar per un col·lectiu, sinó per una societat més justa i igualitària per tothom.

Presentació d' ENTRETOTS a Ripollet

 

Presentació d' Entretots  Associació en Ripollet, amb els mitjans de comunicació, companys d'altres entitats, representants municipals i amics, ens varem sentir molt ben acompanyats i ens sentim molt agraïts per la bona rebuda, amb forçes i ganes de continuar treballant pels nostres drets que són els de tots, perquè el dret a una vida digna és de tots amb igualtat d'oportunitats. Estem segurs que "entre tots ho farem possible"!!

Salut i Benestar

Chi Kung

 

CHI KUNG, que és?

CHI (energia), Kung (treball)

Saps treballar amb la respiració per millorar la teva salut?

Coneixes els diferents tipus de respiració i els beneficis que tenen?

Vols rebaixar, l’ansietat, l’estrès?

 

Sessions dimecres de 17:00 a 18:00 al Escorxador, amb el professor, David Curtó.

 

Concurs anual de pintura de Caves Nadal

 

Aquest any ENTRETOTS ha participat amb els nostres artistes al Concurs anual de pintura organitzades per Caves Nadal  el Firart.

 

Aquestes obres seran exposades al Firart de 2019, esperem tinguin bona acollida ja que els beneficis aniran a les entitats de la Dis_capacitat.

 

 

CONVENI AMB L' AJUNTAMENT DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

 

Mica en mica es van consolidant i formalitzant convenis, aquesta vegada amb l’ajuntament de Santa Margarida i  els Monjos.

 

Endavant, treballarem plegats per que tothom i sense diferencia, ni etiquetes, puguem gaudir amb igualtat d’oportunitats de totes les activitats del dia a dia.

 

 

DELEGACIÓ DEL VALLÈS OCCIDENTAL A RIPOLLET

 

Entretots creix per arribar a més persones, fent visible les dificultats del dia a dia del col•lectiu, reivindicant els seus drets com a ciutadans amb igualtat d’oportunitats.

 

Obrin oficialment delegació de l’entitat al Vallès Occidental, amb seu social a Ripollet, Rambla Sant Jordi, 2.

 

Ja s’està treballant en les primeres activitats i serveis,  pròximament s’informarà de dates i horaris.

 

Gràcies al compromís i generositat del company Alberto Castro, com secretari d’  Entretots i responsable del la nova delegació.

 

Entre tots ho fem possible!!

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA 2018

 

Com cada any l’Associació Entretots va celebrar la seva assemblea anual, es va presentar i aprovar unanimitat l’informe de gestió de l’any 2017, el Pla de Voluntariat, la modificació parcial de la junta directiva, els pressupostos de 2018 i el Pla de treball pel curs 2018-2019.

Així també es va aprovar amb gran acceptació dels socis, la creació de la nova delegació d’ Entretots al Vallès Occidental, de la que serà responsable el company i nou secretari de l’entitat Alberto Castro.

 

Entretots creix i entre tots ho fem possible!!

 

Gràcies a tots els socis i col·laboradors!!!

RUTA CULTURAL, HISTÒRICA, ANECDÒTICA I ACCESSIBLE A VILAFRANCA DEL PENEDES

 

Després de varis aplaçaments per les inclemències del temps, es va poder portar a terme la ruta cultural, històrica, anecdòtica i accessible per Vilafranca, la Roser Serra de Gust a Terra, ens va guia per la Vilafranca emmurallada i la seva historia, la oficial i l’anecdòtica.

Tant els companys de Vilafranca com els que varen venir de fora, tots varem descobrir un altre Vila amb dades i histories prou curioses i divertides.

 

 

 

 

 

 

 

  ASSOCIACIÓ ENTRETOTS

  C/ Escorxador, 19-21

  08720 Vilafranca del Penedès

  info@entretots.org                                                    Avis Legal     Compliment Legal     Política Cookies

Entretots.Associacio

entre_tots

entre_tots_penedes