ATENEM LA DIS_CAPACITAT, FOMENTANT LA CAPACITAT

 

 

“JUNTES HO FAREM POSSIBLE”

 

ECOM és sumar amb les entitats que reivindiquem que els afectats de Pòlio siguem reconegudes com a víctimes del franquisme.

 

 

Ecom es suma a la reivindicació dels afectats de Pòlio i Postpòlio en la memòria democràtica

 

IOGA INCLUSIU I CHI KUNG

 

Es treballa a nivell: mental, emocional i físic.

 

• A través d’exercicis físics desenvolupats a    partir de ciència mil·lenària. (Kundalini)

•  La respiració . ( Pranayam)

•  Exercicis de concentració ( Meditació

Beneficis: salut, benestar, claredat, equilibri emocional, poder personal (autocontrol), desenvolupament d'habilitats

 

 

David Curtò

Mestre expert en Chi Kung i Tai Chi i Mindfulnes

Montse Barquero

Experta Ioga Inclusiu

Esport Adaptat

 

Camí de Sant Jaume en cadira de rodes, per reivindicar les rutas naturals accesibles,en Manu Heras, aventure amb una discapacitat fisíca, ho esta reclamant amb aquesta aventura. Li varem a company en la arribada a Montserrat d'una de les etapes.

Manu Heras activista pels espais naturals accessibles

Arribada a Montserrat i final de la tercera etapa, Entretots li van fer Suport!!

PROJECTE ESCOLA MULTIESPORTIVA A L’ALT PENEDÈS

 

Signatura subvenció projecte Escola Multiesportiva per par de Obra Social La Caixa, per la compra de cadires per les competicions.

Presentació del Projecte

Signatura subvenció projecte

KAYAK NO LIMITS - MENORCA A CEGUES

 

Projecció de l'documental Kayak no Limits - Menorca a cegues, el testimoni d'una gesta personal i esportiva, però sobretot de com es posen les capacitats davant de les limitacions.

 

L'Issac Padrós, persona invident, gironí i president de l’associació Multicapacitats, entitat sense ànim de lucre, formada per estudiants i exestudiants amb discapacitat i sense de la Universitat de Girona, i d’altres persones conscienciades i sensibilitzades envers la realitat de les persones amb discapacitat, junt amb en Rai Puig,esportista i aventurer, van afer la volta a Menorca a cegues, d’aquesta gesta, es va realitzar un documental que es va  presentar a Vilafranca, dintre del Cicle Pantalla VINSEUM.

 

Cicle pantalla VINSEUM

Isaac Padros i Rai Puig

Projecció al Vinseum

Documental

Per veure el video de la jornada clic al seguent enllaç:   https://youtu.be/Qpan43X8Eh4

COJO NEWS

 

Neix "COJO NEWS", un informatiu que pretén donar informació sobre els temes d'actualitat relacionats amb el món de la Discapacitat.

 

Subscriu-te al nostre canal de youtube

FIRES DE MAIG

Aquest any les Fires de Maig de Vilafranca, són especials, hi participem.

Per veure l'entrevista que vam fer cliqueu al següent enllaç:https://youtu.be/hlT6ldHFbBI

SANT JORDI

 

Aquest any, tenim un Sant Jordi molt diferent però tant emotiu com sempre, sense parades de roses i llibres, sense l’alegria de la gent als carres, a causa del COVID-19 que ens ha confinat a casa, i ha portat molt de dolor i pèrdues d’ éssers estimats, però som forts, molt forts i ara més que mai ho estem comprovant, ara més que mai el lema de la nostre entitat, “entre tots ho fem possible”, és una realitat, ens en sortirem i tornarem a compartir, a abraçar-nos i ompli els carres.

 

Les parades no les podem muntar, però volem compartir i celebrar la Diada d’un altre manera, i sobre tot amb els petits, que aquest dies estan demostrant amb la seva actitud, que aquesta pandèmia la superarem, us deixem els dibuixos de la il·lustradora i tècnica d’ Entretots Verònica León ( @vero_leon_ilustration ) que us els podreu descarregar del web i pintar de colors, un cop acolorits, ens ho podeu fer arribar i els publicarem el nostre web i xarxes.

 

Molts ànims, molta força, com la princesa va derrotar al drac, amb la força de tots i totes derrotarem al coronavirus.

 

ENTRE TOTS HO FEM POSSIBLE !!

 

TALLERS DANSA INTEGRADA – LA TAIMADA

 

A traves de l’acord entre la companyia LA TAIMADA i Entretots, s’han posat en marxa unes sessions de dansa integrada per tal de treballar el cos i les emocions de forma inclusiva i diversa.

 

Aquest es un projecte, que aglutina la dansa, la musica i la teràpia corporal integrada, permeten d’aquesta forma treballar plegats persones diverses amb discapacitat física, o sense, de forma coordinada.

 

Els seus directors Olga Álvarez i Jordi Cabestany, ja fa temps que porten a terme projectes enfocats amb la diversitat i la inclusió, aquesta vegada han volgut desenvolupar aquest treball a Vilafranca, i des d’ Entretots mostrem el nostre agraïment per la contribució a la visualització del col·lectiu de la discapacitat.

EDUCACIÓ EN VALORS

 

Aquests primers mesos de gener i febrer de 2020 han estat molt actius pel que fa al Programa “Els infants i joves, consciencia social i solidaritat” amb 13 tallers que han portat a terme a diferents centres educatius de Vilafranca com són el col·legi Baltà Elies (4 tallers), Cristòfol Mestre ( 2 tallers), Institut Nou de Vilafranca (4 tallers) i Milà i Fontanals (3 tallers).

 

Des d’ Entretots es continua treballant en l’Educació en Valors ja que per l’entitat es primordial prepara i conscienciar els professionals del demà, per avançar cap una societat més inclusiva i igualitària per tothom.

 

Cal remarcar la solidaritat que els centres educatius, claustres de professors i AMPAS estan manifestant amb la campanya “FES SERVIR EL CAP I GUARDA EL TAP”, recollida de taps de plàstic de manera solidaria, per contribuir a sufragar part de les activitats de l’entitat.

 

 

 

 

AGRAÏMENT DELS ALUMNES DE SANT JOSEP

 

El reconeixement sempre agrada però quan ve dels més menuts és meravellós, ha estat un privilegi poder rebre l’agraïment i l’afecte dels alumnes de 1r de primària de l’Escola Sant Josep de Vilafranca, pel taller d’Educació en Valors que vam porta a terme el mes de novembre.

 

No només donaven les gràcies per l’activitat, que els hi va agrada molt, sinó que expliquen com es van sentir fent-lo, a traves dels seus dibuixos.

 

Es una felicitació que ens omple d’orgull, doncs es la mostra de lo gratificant que es poder treballar amb infants interactuant i compartint, coneixements, experiències i valors, a estat el millor qüestionari d’avaluació que ens faran mai, de la feina feta i ens ànima a continuar treballant amb més ganes i il·lusió que mai.

 

Moltes gràcies a tots ells i la seva tutora Judith Arenas, entre tots fem possible una societat més igualitària i inclusiva!!

 

TALLERS MEDITACIÓ AMB INFANTS

 

Entretots creix i va incorporant noves activitats, des del mes de gener és porten a terme tots el divendres de 17:30 a 18:30h els tallers de meditació amb nens de 8 a 12 anys, com sempre totes les activitats d’Entre Tots són inclusives, per tant poden participar nens amb discapacitat i sense, la convivència i la participació conjunta fa créixer amb respecte per la diferencia.

 

La pràctica de la meditació promou el desenvolupament dels nens en varies àrees: estimular la seva creativitat, enfortir la consciència del seu cos, les seves sensacions i la seva presencia en el món. Els serà un punt de suport quan s’enfrontin als reptes de la maduresa.  Els ensenyarà a ells mateixos a fer servir la respiració per relaxar-se, calmar-se, controlar els seus estats emocionals, desenvolupar la concentració i la memòria, augmentar l’autoestima i millorar la comunicació.

 

Si ensenyéssim meditació a cada nen de 8 anys, eliminaríem la violència en una sola generació”

Dalai Lama

 

En Joan Gómez Gallego, Terapeuta, Coach Neuro-Activ i Hipnoterapeuta, dirigeix les sessions cada setmana.

 

ELS DRETS A DEBAT

 

En commemoració del dia 3 de desembre, dia internacional de la discapacitat, ECOM va organitzar el debat, “Tenim drets, tenim obligacions”.

 

En dues sessions que van resultar de gran interès, la primera moderada per Montse Garcia, membre de la junta de ECOM i responsable de l’àrea d’accessibilitat amb la participació de Josefa Garcia, advocada laboralista, experta en discapacitat i representant del Consell General d’Advocacia Espanyola en el fòrum justícia i discapacitat,  en David Bondia, president de l’Institut de Drets Humans de Catalunya i professor titular de Dret internacional Públic, a la Universitat de Barcelona.

 

La segona, moderada per en Antoni Guillem, president d’ ECOM, amb la presencia de Ana Peláez, membre del Comitè de Nacions Unides sobre els Drets de les persones amb discapacitat de 2009 a 2016 i en Ramón Lamiel, gerent de l’Institut Municipal de Persones amb discapacitat de Barcelona.

 

Dret humà, per ser persona i una protecció complementaria per la condició de discapacitat.

 

Vulnerable es la persona, no el col·lectiu de persones amb discapacitat.

 

Els drets són inherents a les persones, a totes les persones, las persones amb discapacitat també.

Es a avançat en la visualització de la discapacitat, però en educació i respecte cap el col·lectiu

El marc legal internacional, estatal, autonòmic i local a de garantir aquests drets.

1- Nacions Unides

2- Consell Europeu

3- La Constitució Espanyola

4- L’estatut de Catalunya

5- La llei de regim local de les administracions publiques

    On hi ha un dret, hi ha una obligació:

              - Titular dels drets: les persones

              - Titular de les obligacions: l’administració

              - Responsables que es compleixin els drets i obligacions: els ciutadans

 

Algunes de les conclusions del debat, molt per fer!

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB EL CONSORCI SANITARI ALT PENEDES i GARRAF

 

El 9 de gener es va formalitzar la signatura del conveni de col·laboració amb el Consorci Sanitari Alt Penedès i Garraf, aquest tindrà un desenvolupament en dues línies de treball, per una banda l’elaboració i posada en marxa d’un Pla d’acció, en el que es tingui en compte les necessitats de les persones amb discapacitat i així millorar i oferir una atenció més acurada cap el col·lectiu, atenent les necessitats especials que requereixen aquest tipus de pacients.

 

D’altre banda, és treballarà en una sèrie d’accions d’informació i formació tant a nivell intern amb els professionals sanitaris, com coordinar una sèrie de jornades informatives i participatives pel conjunt de la ciutadania, treballant la prevenció i formació en aspectes o patologies d’interès general.

 

El compromís i la voluntat tant d’ Entretots com del Consorci es treballar plegats per millorar tant l’atenció com la participació plena del col·lectiu de la discapacitat, en l’àmbit sanitari amb igualtat d’oportunitats.

 

 

 

 

LA MARATÓ ESPORTIVA

 

L’Escola Pau Casals, l’ajuntament de Sant Llorenç d’Hortons i Asfape (Associació de famílies amb Perthes), una de les 7.000 malalties minoritàries per les que la Marató de TV3, dedica la seva recaptació el 2019, van organitzar una activitat esportiva adaptada i inclusiva.

 

Entretots Associació, va col·laborar aportant el material tècnic, (cadires de rodes) i la participació dels jugadors Roger i Arnau Barroso, membres d’ Entretots i jugadors de club COMKEDEM, que de forma voluntària varen fer participar els nens i nenes que van voler provar a jugar basquet amb cadira de rodes, i la dificultat que representa dominar la cadira i la pilota al mateix temps.

 

Va ser una matí solidari, engrescador i d’educació en valors per tothom!

 

 

CANTADA DE NADALES

 

Integrants del grup d’alumnes del curs de Llengua de signes d’ Entretots varen participar a la primera cantada de nadales a la Fira de Santa Llucià de Vilafranca del Penedès, en llengua de signes.

 

El Passat 14 de desembre a l’escenari de la Fira de Santa Llucià, part dels alumnes del curs de Llengua de signes, que aquest any s’ha posat en marxa des de l’entitat, han preparat com part de les seves practiques, nadales en llengua de signes.

 

Des d’ Entretots i per tal de donar visibilitat a aquest llegua i a les desigualtats que pateixen aquest sector de la discapacitat sensorial, des de l’entitat es va proposar a l’ajuntament portar a terme aquesta activitat, la qual va ser molt ben rebuda, i els serveis tècnics varen facilitar el seu desenvolupament a la via pública de forma perfectament accessible.

 

Posterior al concert, els integrants varen poder gaudir d’un aperitiu ofert per l’ajuntament.

 

L’èxit de públic i el ressò positiu i mediàtic de la cantada de Nadales en Llengua de signes, es per Entretots un senyal de que anem pel bon camí, treballant per la igualtat d’oportunitats, per una societat més inclusiva i millor per tothom.

 

 

EDUCACIÓ EN VALORS AL TERRITORI

 

Els tallers d’Educació en Valors continuen ampliant territori, “Els infants i joves davant de la discapacitat, consciencia social i solidaritat” cada vegada arriba a més municipis i centres educatius, en aquesta ocasió ha estat l’escola Pau Casals de Sant Llorenç d’Hortons, que va demanar aquesta activitat.

 

Van ser els alumnes de 5r i 6e de primària els que varen participar, van ser dos dies molt actius que els membres i tècnics d’ Entretots vam poder gaudir amb els infants, compartint valors, principis, experiències i coneixements.

 

Agraïm de tot cor, la col·laboració de la direcció del centre que també s’incorpora com a punt de recollida de la campanya solidaria “Fes servir el cap i guarda el tap”, per tant els alumnes, famílies i ciutadans de Sant Llorenç podem fer les seves donacions de taps a l’escola i Entretots ho passarem a recollir periòdicament.

 

"Moltes gràcies, entre tots ho fem possible”

 

PARADES NADAL

 

Enguany per primer cop Entretots ha tingut presencia al mercat setmanal dels dissabtes a Vilafranca del Penedès, coincidint amb la Fira de Santa Llúcia, han estat tres matins on l’entitat a ofert articles, loteria i la típica Ponsètia de Nadal.

 

Els articles d’artesania realitzats pels usuaris d’ Entretots, han tingut una gran acollida i acceptació.

 

A banda i com altres anys, Entretots també a tingut presencia a la Fira de Nadal de Santa Margarida i els Monjos.

 

Moltes gràcies a tots els que heu participat!

EXPOSICIÓ CAPACITATS 2019

 

Aquest any l’Exposició Capacitats canvia d’ubicació, després de molta feina, s’ha pogut portar a terme al centre de la Vila, a la Capella de Sant Joan a la Pl. de Sant Joan de Vilafranca del Penedès.

 

Aquesta activitat esta emmarcada en el programa CAPACITATS que des de la comissió de suport a les persones amb discapacitat, porta a terme l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

 

Des d’ Entretots s’exposen obres fetes per usuàries de la pròpia entitat, com la Maribel Cantó i Liliana Darien, així com fotografies que mostren diferents activitats que s’han portat a terme durant l’any 2019.

 

Per la seva inauguració van actuar el grup de musica del Turo Salut Mental i membres de curs de Llengua de signes d’ Entretots, que varen interpretar cançons amb llengua de signes, amb la col·laboració d’en Roser Vilà, professora de llengua de signes i Albert Gamez, cantautor i professor de Vilamusics d’Igualada.

 

L’exposició va tenir una durada des del 3 al 29  de desembre de 2019.

 

LECTURA CONTRA LA VIOLÈNCIA

 

El 25 de novembre dia internacional contra la violència masclista, des d’ Entretots no podem callar,  el greuge comparatiu que pateixen les nenes i dones amb discapacitat, en relació a la les nenes i dones sense discapacitat  és flagrant, el 80% de les nenes i dones que avui conviuen amb una discapacitat, han patit o pateixen algun tipus de violència, segons dades de la Unió Europea.

 

Es fa imprescindible que la ciutadania, les administracions i tots els agents socials i polítics, treballem plegats contra aquesta xacra que avui encara afecta a les nenes i dones de forma tant brutal.

 

En aquests sentit, aquest any junt amb el servei d’Igualtat de l’ajuntament de Vilafranca del Penedès, Entretots va participar en la roda de lectures que es  va portar a terme a la Biblioteca Torres i Bages, on varen intervenir usuàries del servei compartint textos fets per elles mateixes, així com membres d’entitats, tècnics i professionals de diferents àmbits.

 

Colze a colze contra la violència!!

 

EDUCACIÓ EN VALORS SANT JOSEP

 

L’escola Sant Josep de Vilafranca del Penedès, va participar en els tallers d’Educació en Valors d’ Entretots, aquest any es la tercera vegada que ens conviden a compartir experiències i coneixements amb més petits, sempre es un plaer interactuar amb ells, la seva espontaneïtat i naturalitat es sorprenent.

 

Per Entretots el fet de contribuir en el seu aprenentatge és una de les nostres principals missions com entitat, ja que són el futur i per tant es la millor inversió que podem fer per preparar les futures generacions i assegurar així que la societat vagi millorant i creixent amb valors com la solidaritat, el respecte per la diferencia i la igualtat.

FESTA VOLUNTARIAT 2019

 

Com cada any Entretots va participar a la festa del voluntariat, que organitza l’oficina del Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, on és va reconèixer la feina que a les entitats  han portat a terme els voluntaris durant aquest any.

 

El regidor Ramón Zaballa, va ànima a continuar treballant en esta línia, on el voluntariat es tant important pel desenvolupament dels projectes que cada entitat porta a terme i on la col·laboració dels voluntaris és cabdal.

 

Després del reconeixement es va fer entregar d’uns calendaris amb fotografiés de las activitats de las entitats, així com també vàrem gaudir d’un refrigeri tots plegats.

 

Gràcies a tots i totes, sense vosaltres no seria possible!

 

XERRADA PILAR GARCIA

 

La Psicòloga i Psicoterapeuta Pilar Aguilar, nova incorporació des d’aquest nou curs 19/20,  a l’equip tècnic d’ Entretots, va a porta a terme la xerrada, “Com tenir cura de la nostre salut emocional”.

 

La Pilar va iniciar amb aquesta xerrada la seva col·laboració, on va parla de com podem aprendre a utilitzar eines o tècniques en el nostre propi benefici. Quines tècniques ens poden ajudar i a qui li pot interessar.

 

Va ser un èxit d’assistència i en la mateixa xerrada ja vàrem proposar un taller que el portarem a terme a partir del dia 14 de gener, cada dimarts en 5 sessions setmanals.

 

Aquest taller no té la intenció de saciar la set de ningú, sinó el propòsit d’animar a tots vosaltres a continuar buscant el lloc en el qual saciar-la.

 

PROGRAMA DE SESSIONS:

Sessió 1:    COM ESTÀ LA MEVA AUTOESTIMA?

• Autoestima deficient.

• Autoestima positiva.

• Pensaments i autoestima.

• Pautes per a millorar la nostra autoestima.

 

Sessió 2:    EL SENTIMENT DE CULPABILITAT

• Culpable, de què?

• La culpa ens fa sentir inferiors.

• Allibera’t de la culpa.

• De la culpa al sentit de la responsabilitat.

 

Sessió 3:   LA VISUALITZACIÓ

• La màgia de la visualització positiva.

• Símptomes sobre els quals actua.

• Fer una correcta visualització.

• Pràctica de visualització creativa.

 

Sessió 4:   SESSIÓ D’HIPNOSI

• Controlar l’ansietat.

 

Sessió 5:  LA RISOTERÀPIA

• Beneficis físics i mentals.

• Apunta’t a l’optimisme.

• Curiositats.

• Practiquem la Risoteràpia!

 

Benvingut al nou repte de la teva vida. Pots estar ben segur que aquest esforç valdrà la pena. Intenta trobar-te a tu mateix, una persona que t’agradarà conèixer.

 

 

 

'POSA'T EN FORMA! KITS PER A LA BONA GESTIÓ'

 

La professionalització i millora de la gestió de les entitats socials, si bé ens ve imposada pel fet d’haver d’acomplir la normativa vigent, és alhora una aposta per la qualitat de l’entitat, dels serveis que oferim i de la nostra manera de ser com a col·lectiu.

 

Avançar en aquest àmbit suposa per a la nostre entitat fer un salt qualitatiu i una projecció de cara al nostre futur.

 

Per això junt amb ECOM, i des de la nostra funció de contribuir a l’enfortiment associatiu de la discapacitat física, hem participat en el procés de millora de la gestió de les entitats.

 

Es tracta de tres guies pràctiques o “kits” que ofereixen pautes i procediments concrets per poder dissenyar i implementar tres elements avui imprescindibles per a una bona gestió:

 

Un pla d’igualtat

Un codi ètic

Un model de prevenció de delictes

 

Gràcies a Federació ECOM creixem i millorem com entitat, en favor i defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

 

 

CONVENI DE COL·LABORACIÓ AMB GUIDOSIMPLEX ESPAÑA I L'ASSOCIACIÓ ENTRETOTS

 

A traves d’aquest conveni, els membres d’ Entretots es podran beneficiar dels descomptes i assessorament personalitzat tant en la compra com en l’adaptació de vehicles.

 

La dilatada experiència de Guidosimplex, avala aquesta marca en el àmbit de la discapacitat i des d’ara, també dona suport i col·laboració a Entretots i els nostres associats.

 

Entre tots ho fem possible!!

ENTRETOTS A LA RADIO

 

Entretots gira entorn al món de les persones amb discapacitat. Temes d'interès, entrevistes, opinions i moltes coses més són els ingredients d'aquest programa que, sense perdre l'humor, descriu la realitat.

 

Entretots no busca oients, sinó còmplices.

 

L' Alberto Castro, Carme Garrido i Xavi Cases, son els conductors del programa, junts amb col·laboradors com l' Antonio Puparelli, Eugeni Sánchez i d'altres.

 

Es pot sintonitzar a Ripollet Ràdio, el segon i quart dimarts de cada mes de 20 a 21 hores.

 

Pròximament també en altres emissores.

 

II JORNADA AVIACIÓ ADAPTADA A ÒDENA

 

Entretots va participar en aquesta segona jornada, organitzada per l’Associació Aviació Adaptada, el passat 5 d’octubre, junt amb altres entitats relacionades amb la discapacitat.

 

Vàrem participar 35 pilots, més de 80 voluntaris, clubs de vol de vela i aviació, en total unes 115 persones amb diferents tipus de discapacitat van poder gaudir  d’una jornada molt complerta, on van poder volar, compartir una paella popular, musica, etc.

 

Al cel no hi han límits i les persones amb discapacitat vàrem podem gaudir sense barreres, agraïts per la bona organització, va ser una experiència única, que tots volem repetir.

 

JORNADA INCLUSIVA A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

 

Diumenge 29 de setembre al matí va tenir lloc la Jornada Inclusiva a Vilafranca del Penedès, co-organitzada per la Federació  Catalana d’esport per persones amb discapacitat física, conjuntament amb l’Associació Entretots i l’Ajuntament de Vilafranca.

 

Durant la jornada, oberta a tots els públics, es  van poden descobrir i practicar esports adaptats com la boccia, slàlom i el bàsquet i hoquei en cadira de rodes.

 

L’objectiu d’aquesta jornada és apropar l’esport adaptat a nivell territorial a l’Alt Penedès,  i donar oportunitat de practicar-ho amb igualtat d’oportunitats.

 

Des d’ Entretots es vol agrair la col·laboració d’empreses de la comarca com Cafès Novell i La Granja, que varen oferir cafè solidari per tothom.

 

Entretots treballa amb la voluntat de crear un equip d’esport adaptat a l’Alt Penedès i/o comarques pròximes com Garraf, Baix Penedès, Anoia, etc. amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esport per persones amb discapacitat, Consell Esportiu de l’Alt Penedès i ajuntaments de la comarca.

 

Qualsevol persona interessada por demanar informació a: info@entretots.org

 

Vine i participa, entre tots ho fem possible!!!

 

JORNADA PRESENTACIÓ DEL PLA DIRECTOR DE TRANSPORT I MOBILITAT

 

Entretots ja va participar activament en l’elaboració d’aquest pla a nivell territorial de l’Alt Penedès  i Garraf, deixant pales les necessitats i les desigualtats existents que el col·lectiu de la discapacitat ens toca patir en el dia a dia les nostres comarques.

 

El pdM té com a objectius bàsics millorar la qualitat de vida, garantir l’accessibilitat de la ciutadania, aconseguir una mobilitat sostenible i segura que promogui la millora de la competitivitat del teixit econòmic de la RMB i, per extensió, de Catalunya, i col·laborar en el principi de facilitar la igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans i ciutadanes.

 

Per aquest motiu, el pdM és l’instrument que ha de garantir que es desenvolupin de manera coordinada les estratègies de gestió de la mobilitat i que s’assoleixin aquests objectius. Així, proposa setanta-cinc mesures que s’agrupen en nou eixos d’actuació:

 

1. Planificació coordinada de l’urbanisme i la mobilitat.                                                 2. Una xarxa d’infraestructures de mobilitat segura i ben connectada.

3. Gestió de la mobilitat amb el transvasament modal com a prioritat.                         4. Un transport ferroviari de més qualitat.

5. Transport públic de superfície accessible, eficaç i eficient.                                        6. Noves infraestructures en el marc d’un sistema logístic modern.

7. Un accés sostenible als centres generadors de mobilitat.                                         8. Eficiència energètica i ús de combustibles nets.

9. Coneixement i participació en l’àmbit de la mobilitat.

 

Desprès d’aquesta presentació, sap greu constatar que encara queda molt per fer i que els propòsits i objectius són molt lloables però la realitat, la voluntat i el pressupost, de les diferents administracions no tenen encara prou en compte el marc legal existent i els drets de les persones amb discapacitat , com ciutadans de ple dret.

 

Des d’ Entretots seguim treballant de forma proactiva i coproductiva amb les administracions perquè aquests objectius siguin una realitat el més aviat possible.

 

Sense un transport accessible per tothom, no hi ha mobilitat en igualtat d’oportunitats!!

“ENTRETOTS” COM PROGRAMA DE RÀDIO, COMENÇA A CAMINAR

 

Ripollet Ràdio és la primera emissora local que obre les portes al nou Programa “Entretots”, no serà la única, ja que les emissores de Barbera del Vallès, Santa Perpetua, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Sabadell i Ràdio Televisió de Vilafranca també ho volen incloure a la seva graella de programació.

 

El programa “Entretots” està conduit per l’ Alberto Castro, la Carme Garrido i en Xavi Cases, a banda d’altres col·laboradors com l’Antoni Puparelli, expert en economia social, membre de la Plataforma Fiscalitat justa, també Eugeni Sánchez, persona amb discapacitat visual, professional de l’ ONCE i col·laborador d’altres espais de ràdio que compartirà la secció “Un altra mirada”.

 

El programa vol ser el ressò de la realitat del col·lectiu de la discapacitat, amb una imatge blanca, real, amb humor i molt positiva però posant l’accent  en el dia  a dia de les persones amb discapacitat, d’una forma alegre i dinàmica, amb entrevistes, seccions, musica, noticies i novetats de les xarxes socials.

 

A Entretots no busquem només oients, busquem còmplices!!

 

 

 

 

 

 

  ASSOCIACIÓ ENTRETOTS

  C/ Escorxador, 19-21

  08720 Vilafranca del Penedès

  info@entretots.org                                                    Avis Legal     Compliment Legal     Política Cookies                                                        htpps://www.youtube.com

Entretots.Associacio

entre_tots

entre_tots_penedes