ATENEM LA DIS_CAPACITAT, FOMENTANT LA CAPACITAT

 

 

Presentació d' ENTRETOTS a Ripollet

 

Presentació d' Entretots  Associació en Ripollet, amb els mitjans de comunicació, companys d'altres entitats, representants municipals i amics, ens varem sentir molt ben acompanyats i ens sentim molt agraïts per la bona rebuda, amb forçes i ganes de continuar treballant pels nostres drets que són els de tots, perquè el dret a una vida digna és de tots amb igualtat d'oportunitats. Estem segurs que "entre tots ho farem possible"!!

Salut i Benestar

Chi Kung

 

CHI KUNG, que és?

CHI (energia), Kung (treball)

Saps treballar amb la respiració per millorar la teva salut?

Coneixes els diferents tipus de respiració i els beneficis que tenen?

Vols rebaixar, l’ansietat, l’estrès?

 

Sessions dimecres de 17:00 a 18:00 al Escorxador, amb el professor, David Curtó.

 

Concurs anual de pintura de Caves Nadal

 

Aquest any ENTRETOTS ha participat amb els nostres artistes al Concurs anual de pintura organitzades per Caves Nadal  el Firart.

 

Aquestes obres seran exposades al Firart de 2019, esperem tinguin bona acollida ja que els beneficis aniran a les entitats de la Dis_capacitat.

 

 

CONVENI AMB L' AJUNTAMENT DE SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS

 

Mica en mica es van consolidant i formalitzant convenis, aquesta vegada amb l’ajuntament de Santa Margarida i  els Monjos.

 

Endavant, treballarem plegats per que tothom i sense diferencia, ni etiquetes, puguem gaudir amb igualtat d’oportunitats de totes les activitats del dia a dia.

 

 

DELEGACIÓ DEL VALLÈS OCCIDENTAL A RIPOLLET

 

Entretots creix per arribar a més persones, fent visible les dificultats del dia a dia del col•lectiu, reivindicant els seus drets com a ciutadans amb igualtat d’oportunitats.

 

Obrin oficialment delegació de l’entitat al Vallès Occidental, amb seu social a Ripollet, Rambla Sant Jordi, 2.

 

Ja s’està treballant en les primeres activitats i serveis,  pròximament s’informarà de dates i horaris.

 

Gràcies al compromís i generositat del company Alberto Castro, com secretari d’  Entretots i responsable del la nova delegació.

 

Entre tots ho fem possible!!

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA 2018

 

Com cada any l’Associació Entretots va celebrar la seva assemblea anual, es va presentar i aprovar unanimitat l’informe de gestió de l’any 2017, el Pla de Voluntariat, la modificació parcial de la junta directiva, els pressupostos de 2018 i el Pla de treball pel curs 2018-2019.

Així també es va aprovar amb gran acceptació dels socis, la creació de la nova delegació d’ Entretots al Vallès Occidental, de la que serà responsable el company i nou secretari de l’entitat Alberto Castro.

 

Entretots creix i entre tots ho fem possible!!

 

Gràcies a tots els socis i col·laboradors!!!

RUTA CULTURAL, HISTÒRICA, ANECDÒTICA I ACCESSIBLE A VILAFRANCA DEL PENEDES

 

Després de varis aplaçaments per les inclemències del temps, es va poder portar a terme la ruta cultural, històrica, anecdòtica i accessible per Vilafranca, la Roser Serra de Gust a Terra, ens va guia per la Vilafranca emmurallada i la seva historia, la oficial i l’anecdòtica.

Tant els companys de Vilafranca com els que varen venir de fora, tots varem descobrir un altre Vila amb dades i histories prou curioses i divertides.

 

Visita al Parc de les Olors de Sant Marçal

 

Visita al parc de les Olors, ubicat a Sant Marçal, Castellet i la Gornal, vam conèixer els beneficis de les plantes medicinals i aromàtiques que allí es troben, així com tallers de com utilitzar les plantes en olis, ungüents, etc, per utilitzar els seus principis actius i els beneficis de les plantes en el dia a dia.

Tecnochair

 

Al pati de l' Escorxador es va fer la presentació dels equips de Tecnochair per a la motorització de cadires de rodes.

 

Equips que amb una fàcil adaptació podem convertir les nostres cadires de rodes manuals, en cadires motoritzades i amb una autonomia d'entre 20 i 25 quilòmetres.

 

Vam poder provar-les i veure la seva fàcil adaptació, així  facilitar el transport a el cotxe, sense necessitat d'adaptacions especials en el mateix.

 

Una gran ajuda per a la nostra mobilitat.

Reivindicacions

 

Atenent la nostra missió com entitat social de reivindicar els drets de les persones amb discapacitat, el passat dia 26 d'abril vam realitzar una intervenció a RTVE, Ràdio 4 amb el nostre company i amic Albert Castro, varem parlar d’accessibilitat i discriminació.

 

Concretament la que pateixen les persones amb mobilitat reduïda, arran de l’incident que va patir el propi Albert, que no va poder assistir com a pare al lliurament d'un guardó que a la Sala Magna de la Universitat de Barcelona, se li lliurava a la seva filla, com a reconeixement de la seva carrera.

 

La sala no està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda i va haver d'esperar fora a una cafeteria propera, fins al final de l’acte.

 

Aquesta és una discriminació que a data d'avui es manté en molts altres espais públics, malgrat que el passat dia 4 de desembre de 2017, es va complir la moratòria de la llei dels drets de les persones amb discapacitat, per adaptar tots els edificis  públics.

 

La Universitat de Barcelona a través de Ràdio 4, es va disculpar  per escrit pel que va passar i espera  en properes dates poder adequar l’accessibilitat de sala al marc legal vigent, i atribueix aquest retard a les retallades en el pressupost, la qual cosa considerem injustificada ja que des de l’any 1982, s’està  treballant en la eliminació de barreres arquitectòniques, per tal que tota la ciutadania pugui gaudir de igualtat d’oportunitats.

 

Molt per fer, seguim treballant.

Millorem les prestacions de l'Hospital Comarcal

 

 

Després de molt temps de demanar a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès una bascula per pesar a persones amb discapacitat, a arribat el dia que podem dir que ja la tenim.

 

Una bascula que permetrà a les persones amb mobilitat reduïda poder controlar el seu pes i així poder fer un millor seguiment de les seves dietes i controls de pes.

 

Benvinguda sigui.

 

SANT JORDI 2018

 

Com cada any, la diada de Sant Jordi és un dia especial, on les roses i els llibres es converteixen en transmissors d'amor i solidaritat cap als altres.

 

Des d' Entretots vam voler ajudar a totes les persones que es van acostar a la nostra parada per que es pugues fer efectiu aquest dia, amb roses, llibres i diferents articles amb els quals poder oferir aquest amor a les persones que apreciem o volem.

 

Feliç Sant Jordi 2018

 

EDUCACIÓ EN VALORS

Seguint amb el programa d’Educació en Valors, el mes de març varem portar a terme tres tallers a l’ IES del Foix de Santa Margarida i els Monjos, els alumnes de batxillerat, ho van fer encabir en la seva activitat en la formació física i esportiva, per tant la practica va ser un partidet de basquet amb  cadira de rodes.

 

Amb els alumnes de 2n d’ ESO varem compartir la jornada de la solidaritat, tal com l’any anterior.

 

Tant alumnes com equip de professorat valorant molt positivament el programa Educació en valors.

EDUCACIÓ EN VALORS

El dia 15 de febrer vam realitzar l'activitat d' Educació en Valors a l'Escola d' Oficis, La Fassina de Vilafranca per segon any consecutiu.

Els joves van estar molt atents a la xerrada i molt actius en la practica amb material ortoprotèsic.

 

EDUCACIÓ EN VALORS

Els dies 17 i 31 de gener vam realitzar l'activitat Educació en Valors en el col·legi Sant t Josep de Vilafranca, el primer dia el vam realitzar a alumnes de 2º d' ESO i el dia 31 a alumnes de Primària , els dos dies van ser molt gratificants, però el dia de Primària  amb nens de 9 anys va ser una autèntica delícia, van estar molt atents a totes les explicacions i van fer les practiques amb molta il·lusió i interes.

No hi ha res millor per a l' educació de provar les dificultats d'altres en primera persona i conscienciar dels reptes de les persones amb discapacitat en el dia a dia.

EDUCACIÓ EN VALORS

El dia 11  de gener vàrem presentar a l' IES Milà i Fontanals de Vilafranca del Penedès, l' activitat d' Educació en Valors, davant els alumnes del grau superior d' Infermeria.

 

FIRA DE NADAL 2017

 

Diumenge dia 10 de desembre vam estar a la Fira de Nadal de Santa Margarida i Els Monjos on vam poder vendre la flor de Pasqua i rams de vesc de la bona sort, a més de poder oferir la nostra loteria de Nadal.

 

Us desitgem que el proper any tingueu tota la sort i felicitat del món.

 

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

 

 

Amb motiu del dia internacional contra la Violència masclista i sent les dones que tenen alguna discapacitat un percentatge major d'aquesta xacra, ens hem desplaçat a Santa Margarida i Els Monjos on se celebrava aquest dia de reivindicació.

CAPACITATS 2017

 

 

Com cada any, Entretots participa a l'exposició Capacitats, organitzada pel Ajuntament de Vilafranca del Penedès, on tindrem exposades fotografies i pintures realitzades per socis de la nostra entitat.

 

Aquest any l'exposició estarà exposada a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès fins el 8 de gener de 2018.

 

CONVENI AMB AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

 

S'ha formalitzat conveni de col·laboració anual amb l'ajuntament de Vilafranca del Penedès, a través del qual es contribueix econòmicament en els projectes d'acció social desenvolupats per Entretots Penedès en favor de les persones amb discapacitat i la seva inclusió social en l'entorn de Vilafranca.

 

FESTA DEL VOLUNTARIAT 2017

 

En el teatre Casal de Vilafranca es va celebrar la festa del Voluntariat de 2017, on es van lliurar premis a les entitats que treballen amb voluntaris, Entretots va ser premiada per la nostra tasca de conscienciació, sensibilització i lluita pels drets cap a les persones amb discapacitat, on el voluntariat és bàsic per a la nostra tasca.

Banyoles acull els X Jocs Catalans de l’Esport Adaptat 2017

Els dies 27 i 28 de maig s’han celebrat a la ciutat de Banyoles els X Jocs Catalans de l’Esport Adaptat. La piscina del Club Natació Banyoles, les instil·lacions del pavelló La Farga i el pavelló La Draga, han estat els escenaris escollits per a dur a terme les diferents competicions esportives.

 

Entretots Penedès varem fer acte de presencia, dintre de les activitats i del projecte de promoció de l’esport adaptat, que amb conveni amb la FDEDF (Federació Catalana d’Esport de Persones amb Discapacitat Física), portem a terme des de fa 4 anys. Seguim treballant i esperem en breu podrem comptar amb aquest tipus d’activitats a Vilafranca i comarca.

Assemblea General Ordinària ENTRETOTS 2017

El 25 de maig passat de 2017, va tenir lloc a l' Escorxador de Vilafranca, l'Assemblea General Ordinària de ENTRETOTS, on es va presentar la memòria d'activitats i econòmica del 2016, així com els projectes per 2017 i el seu pressupost econòmic.

 

També es va posar a votació la nova Junta de Govern de l'entitat, com a Presidenta Carme Garrido Garrido, Joan Josep Buil Rovira com a tresorer i Ernesto Lazaro Caroz com a secretari, s'incorporen com a vocals, Maria Teresa Santamaria Arranz en l'àrea Accion Social i Encarna Valero Surribas en l'àrea de Sensibilització i Conscienciació.

 

Totes les propostes es van posar a votació, quedant aprovades per unanimitat.

 

Des ENTRETOTS seguim treballant per la igualtat de totes les persones amb discapacitat.

 

Educació en Valors

El 26 d'abril vam realitzar l'activitat Educació en Valors a l' IES Alt Penedès de Vilafranca del Penedès, on van participar més de 150 joves d' ESO en una jornada de conscienciació i  sensibilització.

 

A la part teòrica, van participar, la nostra presidenta Carme Garrido i el nedador Paralímpic de Vilafranca, Toni Ponce.

 

La nostra presidenta va explicar els valors de la diversitat de les persones amb discapacitat   i Toni Ponce, va poder explicar la seva trajectòria esportiva que el va portar fins als Jocs Paralímpics del Brasil el 2016.

 

Finalitzant amb la part pràctica en què van poder realitzar diverses activitats amb material ortoprotèsic, com cadires de rodes, bastons i bastons per a persones invidents.

 

Una jornada altament productiva, tal com vam poder recollir en els qüestionaris que vam lliurar per a l'activitat.

 

SANT JORDI 2017

 

Com cada any, ENTRETOTS al dia de Sant Jordi, hem muntat parada de roses, llibres i articles variats, entre els quals cal destacar els "Drags" com a novetat i que va tenir molta acceptació.

 

 

 

 

 

 

  ASSOCIACIÓ ENTRETOTS

  C/ Escorxador, 19-21

  08720 Vilafranca del Penedès

  info@entretots.org                                                    Avis Legal     Compliment Legal     Política Cookies                                                        htpps://www.youtube.com

Entretots.Associacio

entre_tots

entre_tots_penedes