ATENEM LA DIS_CAPACITAT, FOMENTANT LA CAPACITAT

 

 

GRUP DE  PSICOMOTRICITAT

 

 

En el grup de psicomotricitat,  treballem  per prevenir patologies específiques en persones sanes o  per tractar la rehabilitació en persones on la malaltia ja s’ha instaurat. Consisteix en l’execució de diferents tipus de respiracions i de moviments corporals adaptats als alumnes que pateixen diferents trastorns i en funció de les seves necessitats.

 

Els objectius principals són:

 

-                    Millorar la consciència corporal.

-                    Millorar o mantenir l’autonomia física.

-                    Millorar o mantenir l’equilibri postural.

-                    Afavorir les relacions socials

Gràcies a aquesta teràpia s’obtenen beneficis físics, psíquics i socials.

 

Dins dels beneficis físics trobem que podem prevenir i/ o millorar l’estat de  malalties, a més, disminuir el risc de caigudes i per tant  reduir el nombre de fractures. Millora o manté els reflexos, la coordinació, l’equilibri i la orientació. Mitjançant aquesta teràpia la persona millora la seva funció respiratòria i la seva capacitat de relaxació tan física com psíquica.

 

Així també, amb els beneficis psíquics, la persona presenta un augment del benestar, millora l’autoestima i per consegüent dormirà millor.

 

I per últim, mercès als beneficis socials, es fomenta la interrelació i el diàleg amb els companys i millora la capacitat per afrontar els problemes de la vida diària.

 

FISIOTERÀPIA AMB LES MANS I HIPOPRESSIU

 

Cada cop, més persones saben l’ utilitat dels exercicis Hipopressius.

 

Malgrat molts tenim problemes físics que poden alleugerar els exercicis de que parlem, cal tenir en compte què, també poden utilitzar-los homes i dones amb lesions de tipus neurològic.

 

I qui ens diu que aquestes persones no tenen més afectacions del Sòl Pèlvic?

 

Sabeu que tot funcionament miccional, defecatori, sexual i hormonal es regeix pel sistema nerviós de caire involuntari?

 

I no en parlem del músculs de la Faixa abdominal? i de l’aparell Respiratori?

 

Des d'ENTRETOTS i Fisioteràpia Amb Les Mans (fisioterapeuta especialitzada en els Ex. Hipopressius) volen fer realitat la possibilitat de millorar l’estat de salut i benestar d’aquest col•lectiu.

 

Es treballa cada persona afectada i les seves parelles, per entendre’s més a fons el funcionament corporal i poder augmentar l’autonomia diària, la força, el tó i la sensibilitat.

 

Aprofitem a fer un repàs als coneixements d’ergonomia casolana de cada parella i del grup en general. Cada persona ha de ser protagonista de la seva vida i saber on arriben els seus límits.

 

Es ideal per sentir-te més vital i amb més energia.

 

 

 

 

 

 

 

 

  ASSOCIACIO ENTRETOTS

  C/ Escorxador, 19-21

  08720 Vilafranca del Penedès

  info@entretots.org                                               Accessibilitat     Avis Legal     Compliment Legal     Política Cookies

Entretots.Associacio

entre_tots

entre_tots_penedes